18 fodboldfans tiltalt for slagsmål på S-togstation

Anklagemyndigheden tiltaler 18 fodboldfans efter et større slagsmål på Glostrup S-station dagen før en superligakamp på Brøndby Stadion mellem Brøndby IF og FC København.

 

Lørdag den 13. maj klokken 18.45 skabte to grupper af gerningsmænd, hvoraf flere var maskerede, grov uro og uorden midt på en perron på Glostrup Station i et større slagsmål med hinanden.

De efterfølgende måneders efterforskning skete i tæt samarbejde mellem Københavns og Københavns Vestegns Politi og identificerede de 18 tiltalte, som aldersmæssigt er fra starten af 20’erne til sidst i 30’erne.

”Der blev slået, sparket og kastet med romerlys midt på en fyldt togperron midt imellem andre mennesker. Dem, der har deltaget, står efter min opfattelse alle til en fængselsstraf,” siger specialanklager Henrik Uhl Pedersen, Anklagemyndigheden ved Københavns Vestegns Politi.

13 af de tiltalte er før straffet for ligeartet kriminalitet som vold, hærværk eller grov forstyrrelse af den offentlige orden.

Retten i Glostrup er nu ved at beramme sagerne.

Alle 18 nægter sig skyldige.

 

Forbud mod at overvære fodboldkampe

Sideløbende med straffesagen har Københavns Vestegns Politi indtil videre meddelt 15 af de tiltalte en generel karantæne. Karantænen betyder, at de nu har forbud mod at opholde sig ved landskampe, ved kampe i superligaen, i 1. og 2. division og internationale UEFA-kampe i hele Danmark de næste to år.

To af de tiltalte havde i forvejen en længerevarende karantæne.

LÆS OGSÅ:  Tre personer bagbundet i forretning

Overtrædelse af en karantæne kan medføre bøde, fængsel og forlængelse af karantænen.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)