AIDS-Fondet: Ny vaccinestrategi mod abekopper en god begyndelse

Det er godt nyt, at Sundhedsstyrelsen endelig melder ud med en ny strategi mod abekopper, så de mest udsatte kan blive vaccineret. Nu skal vi hurtigst muligt i gang, og så skal vi have kigget på, hvordan vi får flere vacciner. Det mener AIDS-Fondet, som står klar til at hjælpe Sundhedsstyrelsen.

Sundhedsstyrelsen har netop meldt ud, at man nu vil tilbyde vaccine mod abekopper til de mænd, som har sex med mænd, der er i størst risiko for at blive smittet.

Det er en god begyndelse, mener AIDS-Fondet, der længe har efterlyst handling fra Sundhedsstyrelsen. Nu skal strategien omsættes til handling.

– Vi skal i gang med at vaccinere målgruppen hurtigst muligt. Det kan kun gå for langsomt. Vi kan se, at smitten stiger uge for uge, og det samme gør bekymringen. Målgruppen ved, at der er en vaccine, og man vil gerne beskytte sig selv og sine partnere, siger Lars Christian Østergreen, som er direktør i AIDS-Fondet.

AIDS-Fondet tilbyder Sundhedsstyrelsen, at man kan bruge organisationens test- og rådgivningsklinikker til at rulle vaccineprogrammet hurtigst muligt ud.

Behov for flere vacciner
I første omgang er det udelukkende mænd, der har sex med mænd, som lever op til kriterierne for den forebyggende behandling PrEP, eller hiv-positive fra målgruppen, der kan få vaccinen.

– Det er det helt rigtige sted at begynde, men det er vigtigt, at Sundhedsstyrelsen allerede nu kigger på, hvordan Danmark får flere vacciner, så målgruppen kan udvides. Vi har en unik mulighed for at stoppe epidemien, hvis vi handler hurtigt. Den mulighed skal vi udnytte, siger Lars Christian Østergreen.

LÆS OGSÅ:  AUH med i forskningsprojekt om ny vaccine mod meningitis

AIDS-Fondet er i dialog med Sundhedsstyrelsen om, hvordan vaccineindsatsen kan styrkes. Samtidig arbejder organisationen sammen med Sundhedsstyrelsen om en målrettet informationsindsats til målgruppen.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)