Amok på politifolk med slag, spark og flasker – 35 personer sigtet

Københavns politi er stort set færdige med den omfattende efterforskning af urolighederne ved pokalfinalen mellem FC København og Brøndby d. 25. maj 2017. I forbindelse med afvikling af kampen opstod der uroligheder, hvor politifolk blev angrebet med slag, spark, sten- og flaskekast.

35 personer sigtet
Københavns Politi har siden sigtet 35 personer for i alt 230 forhold – heriblandt vold mod tjenestemand, vold og grov vold, grov forstyrrelse af den offentlige orden, maskeringsforbud og røveri mod tankstation. Derudover er der udstedt stadion-karantæne til 25 personer.

– Det er karakteristisk for sagerne, at de sigtede ikke har været klar over, hvor alvorlig en forbrydelse det er at begå uroligheder og vold mod politiet i forbindelse med en fodboldkamp. Mange af de sigtede havde fejlagtigt antaget, at det de havde foretaget sig alene ville give en bøde, siger vicepolitiinspektør Knud Hvass.

9 måneders fængsel
Indtil nu har tre sager været for retten og her blev anklagemyndighedens påstand om straf fulgt af byretten. En ung ustraffet mand er blevet idømt 9 måneders fængsel for at have kastet en trafikkegle mod politiet og en anden ung mand, der hidtil ikke var straffet for vold, er blevet idømt 10 måneders fængsel for blandt andet at have kastet en stol mod politiet Sagerne er siden blevet anket af de dømte til Østre Landsret, hvor der forventes at falde dom i slutningen af foråret.

– Der er sendt et vigtigt signal. Og jeg er tilfreds med, at byretten har fulgt anklagemyndighedens påstande og udmålt markante straffe i tråd med Respektpakken, siger anklager Sara Dalgaard.

Sideløbende er en ligeledes ustraffet 16-årig dreng blev dømt for grov forstyrrelse af den offentlige orden og simpel vold mod politiet. Han fik tre måneders betinget fængsel
De øvrige sager kommer for Københavns Byret i løbet af foråret