Anonym psykolog-rådgivning for unge flytter ind i Brohuset

Ishøj Kommune tilbyder unge gratis samtaler med en psykolog. Det er en investering i fremtiden, siger Merete Amdisen, formand for Social- og Sundhedsudvalget

Snart kan unge få gratis og anonym psykolog-rådgivning i Brohuset, Ishøj Kommunes nye bygning på Vejlebrovej 45.

Ordningen ’Psykologisk Anonym Ungerådgivning’ gælder for alle unge i alderen 15-25 år, der er bosat i Ishøj eller Vallensbæk, og giver mulighed for op til fem gratis samtaler med en psykolog.

”Alt for mange unge oplever perioder med angst, depression eller andre udfordringer, som gør livet svært. Jeg tror på, at en tidlig indsats vil give større livskvalitet og spare de unge for mange udfordringer senere i livet,” siger Merete Amdisen, formand for Social- og Sundhedsudvalget i Ishøj Kommune.

Rådgivning er en investering

Først og fremmest er formålet med ordningen at hjælpe de unge godt igennem livet, Men ordningen vil formentlig også være en gevinst for kommunen på sigt, understreger Merete Amdisen:

”Samtidig skal indsatsen ses som en investering – den behandling, som vi sætter ind med tidligt i de unges liv, kan i mange tilfælde betyde, at vi undgår langvarige behandlingsforløb senere, når problemerne har fået lov til at vokse sig alt for store. Jeg håber, at mange flere unge vil finde vej til Ishøj Kommunes åbne rådgivning fremover.”

Unge bestemmer selv rammerne

Samtalerne hos psykologen kan blandt andet handle om skilsmisse, konflikter i hjemmet, tristhed, ensomhed, præsentationsangst eller mobning.

LÆS OGSÅ:  Sårbare unge passer dyr på Sjælland

Den unge kan selv bestemme, hvor meget han/hun vil fortælle, og om han/hun vil være anonym.

Samtalerne foregår i Brohuset på Vejlebrovej 45 i Ishøj – medmindre andet bliver aftalt.

Unge, der ønsker at høre mere om tilbuddet eller aftale en tid, kan ringe på tlf. 51 50 44 41.

Faktaboks: Psykologisk Anonym Ungerådgivning

Hvem kan få hjælp?

Du kan som ung i alderen 15-25 år få op til fem gratis psykologsamtaler. Du skal dog være bosat i Ishøj eller Vallensbæk.

Hvad kan vi tale om?

Samtalerne kan handle om flere emner. Fx skilsmisse, konflikter, tristhed, ensomhed, præsentationsangst eller mobning. Du bestemmer selv, hvad der skal tales om, og hvor meget du vil fortælle. Samtalerne kan være anonyme, hvis du ønsker det.

Hvor foregår samtalerne?

Du har mulighed for at ringe og få en aftale med psykologerne på telefon 51 50 44 41. Samtalerne afholdes i Brohuset på Vejlebrovej 45, 2635 Ishøj, medmindre andet aftales.