Bilist overtrådte vigepligt og påkørte cyklist

Nordjyllands Politi modtog tirsdag den 27. juli ved 13-tiden en anmeldelse om, at et færdselsuheld netop havde fundet sted i Jerup. I krydset mellem Sindalvej og Milrimvej havde en bilist kørt frem for ubetinget vigepligt samtidig med, at en cyklist bevægede sig ad Sindalvej. Det medførte en kollision, hvor cyklisten landede på bilens kølerhjelm og derefter rullede ned på asfalten. Heldigvis led cyklisten kun mindre skræmmer, hvorefter man ringede til politiet.

En beredskabspatrulje ankom kort efter til stedet for at besigtige skaderne og undersøge ulykkestedet. Begge køretøjer havde modtaget materielle skader i forbindelse med uheldet. Bilisten – en 40-årig mand – sigtes for at have overtrådt sin vigepligt.

 

Hvad kan tage din opmærksomhed, når du kører bil?

Uopmærksomhed skyldes ikke, som mange fejlagtigt tror, ting uden for bilen. 70% af de ting, der tager opmærksomheden findes i bilen. Det kan fx være at:

  • Du taler i telefon eller læser/skriver SMS
  • Du indstiller GPS eller radio
  • Du samler ting op fra gulv eller handskerum
  • Du spiser eller drikker
  • Du tager dig af urolige børn eller taler med dine medpassagerer
  • Du har tankerne et helt andet sted eller er stresset

Du ved godt, det er farligt. Og alligevel kan du måske ikke helt sige dig fri for at have gjort nogle af tingene. Måske prøver du at kompensere ved at sætte farten ned imens, men det er ikke altid nok til at forhindre risikoen for ulykker. Risikoen for ulykker øges markant fordi man reagerer for sent og for langsomt på uventede situationer. Og har du ikke øjnene med dig, når du måske slet ikke at reagere!