Carlsbergs ølkuske spreder julestemning på plejehjem

Men driving at a horse drawn carriage through 'Elefantporten' in Valby
Københavns Kommune og Carlsberg samarbejder om at sende mindre grupper af plejehjemsbeboere med hestevogn rundt i byens gader. Der er heldigvis stadig plads til julestemning, hygge og gode oplevelser, selvom corona sætter begrænsninger denne december.

Butiksruder pyntet op til jul, gran og julelys i gaderne, duft af brændte mandler og synet af glade mennesker på juleindkøb. Det er noget af det, mange københavnere plejer at nyde i juletiden. I år kan det dog være svært at få sig en bid af den velkendte julestemning i byen, hvis man bor på plejehjem. Mange arrangementer ud af huset er nemlig aflyst på grund af corona.

Medarbejderne knokler løs for at skabe hygge om de ældre lokalt. Alligevel kan det være rart at komme lidt uden for plejehjemmet. Derfor har Københavns Kommunes Sundheds- og Omsorgsforvaltning spurgt Carlsberg, om bryggeriets ølkuske har tid til nogle juleture.

– Der er ingen tvivl om, at corona holder flere beboere på byens plejehjem hjemme denne jul. Derfor er vi meget glade for Carlsbergs tilbud om at køre en tur med flere af vores ældre. Turene i hestevogn kan være med til at holde julestemningen oppe i en svær tid. Det er ikke julemandens kane, men måske det næstbedste, siger sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF).

Ølkuske havde tid til overs

Også for Carlsberg giver samarbejdet god mening. Ølkuskene og deres heste kører hver dag rundt og hilser på københavnerne, men det har været uden passagerer, siden restaureringen af Carlsbergs gamle bryggergård begyndte.

LÆS OGSÅ:  Drab på plejehjem

– Vi greb bolden med det samme, da vi fik henvendelsen. Vores bryggerheste kører hver dag rundt i København. De er er vant til at køre rundt med turister, men de sidste måneder har det kun været med ølleverancer til vores kunder. Så selvfølgelig vil vi gerne hjælpe med at bringe de ældste københavnere rundt i julebyen, siger Jakob Stilov, der er chef for VisitCarlsberg og Carlsbergs ejendomme.

Alle turene i hestevogn bliver gennemført i henhold til corona-restriktionerne. Sundheds- og Omsorgsforvaltningen har lavet et internt bookingsystem, hvor interesserede plejehjem kan booke ture den 22. og 23. december.