COVID-19-indsats til 75 mio. kr.: 600 mindre virksomheder får hjælp til bedre indtjening og sund økonomi

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og landets erhvervshuse styrker nu indsatsen for små og mellemstore virksomheder yderligere. 600 virksomheder får adgang til skræddersyet og individuel rådgivning om blandt andet omstrukturering og krisehåndtering, som kan hjælpe med at imødegå udfordringer under og efter COVID-19-pandemien.

Indsatsen skal hjælpe virksomhederne med at komme godt igennem COVID-19-krisen. Samtidig skal den klæde små og mellemstore virksomheder på til tiden, hvor samfundet genåbner, og der igen skal findes overskud og luft til at arbejde med udvikling og vækst.

Som lokal indgang og knudepunkt for virksomhederne spiller de tværkommunale erhvervshuse en nøglerolle for virksomhederne netop nu – ikke mindst ved at bygge bro til rådgivning fra private rådgivere med erfaring og særlig indsigt i mindre virksomheders behov, udfordringer og potentialer.

Med lanceringen af ”SMV:Professionalisering”, der er støttet med 75 mio. kr. fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse får 600 danske virksomheder nu lettere adgang til skræddersyet og individuel rådgivning.

Indsatsen koordineres af Erhvervshus Sjælland, som ruller hjælpen ud i et landsdækkende partnerskab med de øvrige erhvervshuse og deres lokale filialer, SMVdanmark og CBS (Copenhagen Business School).

Mads Vàczy Kragh, direktør i Erhvervshus Sjælland:

”Vi er klar med en massiv indsats for virksomhederne i den kommende tid. Vores mål er at hjælpe så mange virksomheder som muligt med at sikre udviklingen på baggrund af COVID-19-krisen.” 

Kerneaktiviteten i projektet er, at virksomhederne i tæt dialog med erhvervshusene får adgang til og støtte til anvendelse af privat rådgivere. Rådgivningen kan omfatte omstrukturering, ledelsens evne til krisehåndtering, opstart af ejer- og generationsskifte, dannelsen af advisory boards og bestyrelser m.m. Det er udviklingsopgaver, som ofte er svære at finde tid til i virksomhedernes pressede hverdag, hvor driften fylder meget, og COVID-19-krisen har gjort det endnu vanskeligere for mange virksomheder.

LÆS OGSÅ:  Viceambassadør: Politiken bringer fake news om Israel

Målet for ”SMV:Professionalisering” er dels at hjælpe virksomheder, som her og nu er nødlidende og dels at forberede og styrke virksomhederne til perioden efter COVID-19-krisen, siger Dorte Zacho Martinsen, direktør i BM Silo ApS og medlem afDanmarks Erhvervsfremmebestyrelse:

”Når vi kommer på den anden side af COVID-19-krisen, er det vigtigt, at så mange små og mellemstore virksomheder som muligt kommer videre med blandt andet omstrukturering, generationsskifter og opkvalificering. I ”SMV:Professionalisering” får virksomhederne mulighed for konkret rådgivning, så de klædes bedre på til at klare sig gennem den vanskelige tid, de står i netop nu og til tiden efter COVID-19.”

Fakta om indsatsen

”SMV:Professionalisering” gennemføres med Erhvervshus Sjælland som operatør i et landsdækkende partnerskab med de øvrige erhvervshuse, SMVdanmark og CBS (Copenhagen Business School). Projektet støttes med op til 75 mio. kr., heraf 50 mio. kr. fra EU’s Regionalfond og 25 mio. kr. fra de decentrale erhvervsfremmemidler.