Danmark medvirker til eskalering af krigen i Ukraine med F16 fly

Debatindlæg på 24NYT er alene udtryk for forfatterens holdning.

En nukleær trusssel, siger den russiske udenrigsminister, Sergueï Lavrov To småstater, Danmark og Holland, vil nu med grønt lys fra Washington levere et antal F16fly til Ukraine, som ifølge den russiske udenrigsminister, Sergueï Lavrov, vil blive betragtet som en trussel.

Debatindlæg af Bitten-Kirsti Nielsen

Hvad er det egentlig danske politikere her sætter danskernes liv på spil for? Det er, som om hele Danmarks befolkning skulle bifalde denne beslutning med én stemme, men det tror jeg ikke på. Dansk presse fortæller os, hvad vi skal mene og vælge, men i hvis interesse? Stol derfor kun på din egen dømmekraft. Ingen truer Danmark lige nu, men det kan ændre sig. Situationen leder tanken hen på en skolegård, hvor de store børn får nogle små grønskollinger fra de lavere klassetrin til at lave den ballade, de ikke selv har mod til at deltage i.

Og de små snothvalpe, beærede over opgaven, slår sig på brystet og spiller med de muskler, de ikke har, uvidende om de eftertrykkelige bank, de risikerer at få. Rusland kunne med en håndevending udslette de to små lande, men ville det være særlig tænkeligt? Nej, de ofrer næppe krudt på et par småstater som os og hollænderne, der ikke spiller nogen rolle i en global sammenhæng Mere sandsynligt er det, at de vil stile deres svar til et højere sted i hierakiet nemlig der, hvor kuglerne støbes. Og det bliver formentlig Danmarks held.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)