Dansk ældrepleje har spillet fallit

Politikerne er chokeret over en TV2-dokumentar, der viser en 90-årig dement kvinde blive udsat for plejeovergreb, skriver Berlingske.

Partiernes ordførere med ansvar for ældreområdet oplever dog rigtig mange af den slags sager og mener, at overgreb på plejehjem er et systemisk problem. Der sker dog først noget i den type sager, når de havner på forsiden af en avis eller på TV.

Ældre Sagen efterlyser et ”totaleftersyn” af hele ældreområdet, for problemet stikker dybere end bare et par brodne kar.

Vicedirektør i Ældre Sagen, Michael Teit Nielsen, siger, at ”vi er nået hertil, fordi politikerne reelt ikke har prioriteret ældreområdet. De har haft en masse kønne ord i munden. Vi har set et eksempel på det i coronakrisen, hvor det lød fra sundhedsmyndigheder og politikere, at det ville blive farligst på plejehjemmene. Det, vi så kunne se, var, at dem, der bor på plejehjem, kom allernederst i prioriteringen, for det var der, at værnemidler kom til sidst”.

Ældre Sagen har i det seneste års tid råbt højt om, at ældresektoren skal ”kastes op i luften”, da ældremilliarder, værdighedslovgivning og penge til ældreplejens voksende antal ældre ikke har hjulpet.