Dansk udlændingepolitik har sejret sig selv ihjel

I de seneste år er der være opstået en bred konsensus blandt størstedelen af Folketingets partier om de grundlæggende principper i dansk udlændingepolitik. Hertil kommer, at vælgerne ikke længere er så optagede af udlændinge- og integrationspolitik, der ellers tidligere har toppet listerne, når danskerne er blevet bedt om at udpege de mest afgørende politikområder, skriver Berlingske.

”Politiske iagttagere har som beskrevet bemærket, at der har bredt sig en udlændingepolitisk konsensus på Christiansborg de senere år. Selv blandt borgerlige vælgere er udlændingepolitikken ved at tage plads som et af de mere perifere emner.

Ifølge Mattias Tesfaye har den stramme udlændingepolitik på den måde sejret sig selv ihjel. ’Min egen oplevelse er, at der jo altid findes dem, der råber, at venstrefløjen er landsforrædere, og at højrefløjen er racister. Men der findes 60 måske endda 70 procent på midten i den danske befolkning, der går ind for det, jeg kalder en stram, ikke en skør udlændingepolitik. Vi har fået etableret den udlændingepolitiske midte. Og det er jeg faktisk ret stolt af’, siger han”.