Det officielle Danmark støtter antisemitisme

24NYT bragte forleden nyheden om, at palæstinensernes store ven, Ninna Hedeager Olsen (EL), der er Københavns Kommunes teknik- og miljøborgmester, har overrakt en pris til tre BDS-medlemmer for ”utrætteligt at have arbejdet for at afsløre det israelske regimes apartheidlignende karakter”.

Når lille Ninna fra Hammerum betegner Israel som en ”apartheidstat”, er det faktuelt forkert og er derfor udtryk for ren og skær antisemitisme. Dette uddyber journalisten Adam Holm i dagens Berlingske:

”BDS mener, at der er lighed mellem den jødiske stat og de hvides overherredømme i det racistiske Sydafrika, men i Sydafrika var alle love, alle institutioner, al infrastruktur, alt mellem himmel og jord, styret efter en klar biologisk rangordning. Der var ikke lige rettigheder, men politisk sanktioneret forskelsbehandling bedømt efter hudfarve.

Sådan er det ikke i Israel. Arabisktalende drusere og beduiner gør tjeneste i hæren. I landets parlament, Knesset, sidder arabiske politikere. Det samme gælder i flere andre statslige institutioner. Jødiske israelere og arabere sidder også ved siden af hinanden i for eksempel busser og biografer. Det var komplet uhørt, ja, forbudt, under det sydafrikanske apartheid-regime.

Hvordan kan Enhedslistens borgmester mene, at Israel, som giver stemmeret til alle myndige borgere, uanset etnicitet og religion, kan sidestilles med Sydafrika? Og hvorfor er der ingen opfordring til boykot af varer, akademikere og kultur fra for eksempel Rusland, Kina eller Indien? Det er da også lande med besættelser og voldelige opstande fra utilfredse minoriteter”.

Det der forarger mest, er, at det var Københavns Rådhus, der dannede rammen om en antisemitisk event, og at det var en repræsentant for det officielle Danmark, der var med til at kaste glans over antisemitterne fra BDS.

Kommentarer