DF kan ikke forklare sin egen politik

Vi ved ikke, om Dansk Folkeparti vil pege på lederen af den borgerlige bloks største parti som statsminister, skriver Jyllands-Posten i sin leder. Vi ved ikke, hvad DF forestiller sig, hvis Danmark, som partiet ønsker, meldes ud af EU. Og vi har meget svært ved at regne ud, hvor DF egentlig står på klimapolitikken. Og om hengivenheden over for de ældre vælgere rækker så langt, at DF vil hjælpe Mette Frederiksen med at sende ”Arne” på tidlig pension.

Partiformand Kristian Thulesen Dahls diagnosticering af partiets dårligdomme fejler ingen ting. DF-formanden slår fast, at vælgerne ikke længere tror på DF af den simple og indlysende grund, at de ikke ved, hvor de har DF.

DF har fået konkurrence fra et nyt parti, Nye Borgerlige, som bekender sig til borgerlig økonomisk politik og en stram udlændingepolitik. Samt fra Socialdemokratiet, som er slået ind på en hårdere udlændingepolitisk kurs. DF-vælgerne kan dele sig efter anskuelse og i begge partier finde en renere vare end Dansk Folkepartis sammensurium.

Det interessante i det fire sider lange interview, som Kristian Thulesen Dahl gav til søndagens Indblik Weekend, er, at han helt undlader at tage stilling til, hvor DF så skal placere sig. Man kunne få den mistanke, at Kristian Thulesen Dahl er lige så meget i tvivl om partiets retning, som vælgerne er.