EU splittet om Ukraine-krigen

I takt med galoperende energipriser og den internationale fødevarekrise svækkes opbakningen til Ukraine, og fokus rettes mod at få stoppet krigen, skriver Michael Ehrenreich, der er tidligere hofmarskal samt redaktør og direktør i Det Udenrigspolitiske Selskab, i Berlingske.

”Der er sprækker i det vestlige sammenhold. Den franske præsident Macron har gjort sig alt andet end heldigt bemærket med udtalelser om, at Rusland ikke må ydmyges. Tyskland tøver stadig med de lovede leverancer af tunge våben i Ukraine.

Der er ved at opstå en splittelse mellem Storbritannien, de nordiske lande og de østeuropæiske lande, der finder det afgørende, at krigen føres til ende og afgøres til Ukraines fordel, og Tyskland, Frankrig og Italien, der trækker i retning af en våbenhvile med indrømmelser til Rusland.

En international aftale om Ukraine med territoriale indrømmelser til Rusland vil blive fulgt op af nye felttog mod Georgien, Moldova og de baltiske lande. Regimet i Kreml vil fortsætte sine erobringstogter i forvisning om, at et splittet Europa ikke i længden kan holde sammen, men tværtimod vil gøre næsten hvad som helst for at undgå det store opgør”