Fake news igen – denne gang fra TV2


I sektionen “24NYT Kommenterer” bringer vi kommentarer til nyheder og indlæg, som de etablerede medier har bragt, og som 24NYT har et politisk ukorrekt syn på. 
 

TV2’s program ”Verden ifølge Trump” er topmålet af fake news om amerikansk politik. Mage til tendentiøs, primitiv og uvederhæftig propaganda skal man lede længe efter.

Nu har TV2 igen leveret fake news. Denne gang på klimaområdet. I et dokumentar ”Den ekstreme sommer” er Peter Tanev kommet med en række politisk korrekte postulater om klimaet, som ikke holder vand.

Frank Lansner, som blogger om klima i Børsen, fandt følgende fake news i Tanevs dokumentar: (Der citeres fra Børsen.dk)

  • TV2 mere end antyder, at CO2 kan forklare ekstrem vejr. TV2 nævner ikke, at det i årtier har været velbeskrevet, at lav sol-aktivitet kan medføre det samme. TV2 nævner ikke, at vi lige nu står midt i et historisk dyk for solar aktivitet, og at dette udmærket matcher de jetstrømme og ekstrem vejr, vi ser.
  • TV2 fortæller om temperaturrekord, der næsten er slået i København 2018, dog uden at fortælle, at det er 48 år siden, det var lidt varmere end nu i København. TV2 nævner ikke at Københavner-stationen overvurderer varme mere og mere hvert år grundet udvidelser af storbyen København.
  • TV2 fortæller ikke, at de varmeste temperaturer på landsplan 2018 var ca. 3 grader under rekorden sat i Karup i 1975.
  • TV2 fortæller ikke, at indlandsisen ved Summit slog kulderekord 2 gange i maj 2018. Hvorfor? Handlede programmet ikke om klimaet 2018? Vi hørte om varme i Norge, men ikke om kulde på Island.
  • TV2 forklarer, at de globale temperaturer grundet mennesket er steget 1,1 grad. Men denne opvarmning er i forhold til ”den lille istid”, der ifølge videnskaben var en usædvanligt kold periode, måske den koldeste i 10.000 år. Er det rimeligt ikke at informere om, at de 1,1 grad er sat i forhold til en for naturen usædvanlig kold periode?
  • TV2 forklarer, at Grønland er et rigtigt godt sted at se, at det bliver varmere og varmere. Man kan undre sig over, at TV2 så ikke viser der faktiske temperaturforløb for Grønland. De viser en væsentligt anderledes historie.
  • TV2 fokuserer på gletsjerbevægelser i en såkaldt ”hotspot”, hvor Grønland har største afsmeltninger. Når nu programmet omhandler udviklingen i 2018, burde man så ikke have nævnt, at Grønland som helhed har akkumuleret ismasse siden september 2016?

Læs hele bloggen her.

 

Kommentarer

STØT 24NYT EN GANG OM MÅNEDEN

Vælg beløb