Falsk bankmand på spil

Jyllinge – Roskilde

Kl. 23.38 mandag henvendte en 74-årig kvinde fra Jyllinge sig til politiet, fordi hun omkring kl. ca. 15.00 havde fået et telefonopkald fra en fremmed mand. Han havde præsenteret sig med et navn og som værende fra bankernes sikkerhedsafdeling.
Manden ville gerne hjælpe den 74-årige med at sikre sin formue, hvorfor hun skulle overføre penge til nogle konti, som manden anviste. Det skete ad flere omgange i løbet af de næste seks timer, så den 74-årige samlet set havde overført et sekscifret beløb til forskellige konti som anmodet af den fremmede mand.
Den 74-årige var sidst på aftenen kommet i tvivl om ægtheden af mandens henvendelser, så hun havde kontaktet sin bank, der kunne bekræfte, at flere overførsler var i gang.
Politiet tog straks kontakt til den 74-åriges bank, som ville gøre alt for at stoppe de igangværende overførsler i et forsøg på at undgå, at den 74-årige ville lide et økonomisk tab som følge af den fremmede mands anmodninger.
Politiet vil nu optage rapport om sagen i lighed med andre sager, hvor personer, der udgiver sig for at ringe fra et pengeinstitut, formår nogen til at overføre penge til fremmede bankkonti.
Opfordringen fra politiet er at kontrollere ægtheden af en uventet telefonopkald af tilsvarende karakter ved at ringe til pengeinstituttets hovedtelefonnummer og spørge efter den pågældende medarbejder. Herved vil fupopkaldet blive afsløret, så et økonomisk tab undgås.