Flere kvinder end mænd besøger tandlægen

Tal viser, at kvinder går oftere til tandlæge end mænd (kilde: www.oris.dk). Det er både på årsbasis men også helt generelt. Det er en tendens, der for mange ikke er overraskende. Det er dog en tendens, der på langt sigt kan være en dyr fornøjelse for den enkelte dansker, der glemmer sine tandlægebesøg eller samfundet senere hen.

En tendens man også genkender ved praktiserende læger

At kvinder er bedre til at besøge deres tandlæge, er også en tendens, der ses, når det gælder besøg hos den praktiserende læge. Der er derfor ikke overraskende, når man generelt sammenligner kvinders behov og adfærd inden for sundhedsmæssige områder. Tallene viser, at kvinder er bedre til at gå regelmæssigt og det er en fordel for dem i sidste ende, da de faktisk ender med færre udgifter ved at gå regelmæssigt til tjek.

Undersøgelsen viser samtidig også, at når mænd passerer 40 år, så er det mændene, der besøger hyppigst og som samtidig har det største forbrug. Grundene for det kan argumenteres, at skyldes, at kvindernes hyppige besøg i en tidligere alder, er blevet en fordel for dem senere hen, da deres tandsundhed er væsentligt forbedret.

Men hvorfor er det sådan?

Hvorfor tendensen er så ulige fordelt blandt mænd og kvinder, kan være svær at gisne i. Men det er nok i forhold til deres adfærd omkring sundhed, at svaret skal findes. For med metoderne og mulighederne der i dag, når du går til tandlæge, så burde forfængelighed ikke spille en rolle.

LÆS OGSÅ:  Har du tandpine eller brug for andre kritiske behandlinger – så er der stadig åbent på mange tandklinikker

Skal du have revet en tand ud? Eller har du mistet en? Så findes der tandimplantat. Er dine tænder skæve? Så findes der længerevarende løsninger, der hjælper dig af med det. Mulighederne er mange, men alligevel er tendens ulige og vi ser kvinderne gå hyppigere end mænd.

Coronatiden har skabt en stigning i dyre behandlinger

En anden tendens, Oris tandlægerne så under corona, var, at flere tog sig tid til de dyrere behandlinger – som f.eks. tandimplantat. Det er ikke unaturligt, at der bliver kigget ind ad, når vi går igennem krisetider – hvilket pandemien blev set som.

Her har vi ekstra tid og vi ser ind ad; Hvordan har vi det? Hvad kan vi gøre bedre? Man så f.eks. også et stort boom i yoga, gåture udendørs og lignende. I samme periode kunne vi heller ikke rejse og danskerne havde derfor et budget, der kunne bruges på andet i denne tid: Som f.eks. tandimplantat.