Forsøgte at befri anholdt kammerat –

Østre Ringvej, Roskilde

Kl. 00.45 lørdag kørte en hundepatrulje på Østre Ringvej ud for Knolden, da de bemærkede en lille knallert, der slingrede midt på kørebanen. De stoppede knallerten, som blev ført af en 17-årig ung mand fra Jylland, som var både påvirket af spiritus over det tilladte og af euforiserende stoffer. Han blev derfor sigtet, og anholdt for at få udtaget en blodprøve.

Mens politiet arbejdede på stedet kom en bekendt til den 17-årige til stedet og begyndte at blande sig. Han nægtede at forlade stedet, så en ekstra patrulje kom frem til at assistere hundepatruljen. Den forstyrrende unge mand, en 16-årig fra Roskilde, blev anholdt og taget med til afrusning i detentionen. Det fik den 17-årige unge mand til at reagere.

På trods af, at han allerede var i håndjern forsøgte han at befri den 16-årige fra patruljen, dog uden held. Men kan gjorde et ihærdigt forsøg ved at prøve at vriste sig fri og skubbe kraftigt til betjenten, som måtte lægge ham ned.

Den 17-årige blev taget med og fik udtaget en blodprøve, hvorefter også han blev sat til afrusning på politistationen. Ud over sigtelsen for at køre påvirket, blev han desuden også sigtet for at forsøge at lægge hindringer i vejen for politiet i forbindelse med anholdelsen af den 16-årige. Den 17-årige havde desuden ikke noget gyldigt knallertbevis, så det blev han også sigtet for.

LÆS OGSÅ:  Huggedes sine forældre i hovedet med økse – her er dommen

De to unge mænds værger blev orienteret om sagerne, og de to blev begge løsladt nogle timer senere, da de var faldet til ro.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)