Frankrig burde skamme sig over at bede danskerne om penge

Som ældre dansk EU-borger på snart 80 år sidder jeg gældfrit, skriver Flemming Lundahl, Asserbo, i et læserbrev i Berlingske.

Jeg har altid tjent pengene, før jeg brugte dem, og til enhver tid betalt min gæld. Nu har andre EU-borgere stemt for, at jeg og mine børn samt børnebørn skal betale for deres gæld.

På listen over EU-landenes offentlige bruttogæld springer Grækenland ikke overraskende ud på førstepladsen, skarpt fulgt af Italien (2), Portugal (3) og Spanien (4).

På plads nr. 5 møder man Frankrig dybt forgældet med mangel på arbejdsmarkedsreformer, overforbrug, atomubåde, hangarskibe, folk, der går på pension som 52-55 årige (!) og den prangende militærparade 14. juli i Paris.

Frankrig burde skamme sig over at bede mig og min familie om penge til deres økonomiske rod.

Tyskland har fornuftige gældsforhold som Sparebanden: Holland, Sverige, Danmark og Østrig. Men Tyskland er vel bange for sin eksport af bl.a. biler. Hvem skal købe? Derfor går de ind for, at EU skal uddele 500 mia. euro til dem, der bare har brugt los.

Hele Østeuropa med mange nationer fra Estland i nord til Bulgarien i syd har været yderst sparsommelige og økonomisk fornuftige.

Mindst 20 EU-lande har fin orden i økonomien. Hvorfor i alverden skal de betale til de syv EU-lande, der ikke vil sætte tæring efter næring? Der tales hele tiden om solidaritet, men er det ikke snarere solodaritet?