Gladsaxe Kommune har Sjællands laveste sygefravær

Gladsaxe Kommune har det laveste sygefravær på hele Sjælland og landets 11. laveste. Plejeboligerne Egegården/Møllegården er en af de arbejdspladser, som har gjort en stor indsats og halveret sygefraværet.

Kommunernes og Regionernes Løndatakontor har netop offentliggjort de nyeste sygefraværstal fra landets kommuner. De viser, at Gladsaxe Kommune med et sygefravær på 11,2 dage per fuldtidsansat i 2019 havde Sjællands laveste og det 11. laveste sygefravær ud af Danmarks 98 kommuner.

Målrettet indsats mod sygefravær
Det gennemsnitlige sygefravær i alle landets kommuner ligger på 12,1 dage per fuldtidsstilling. Det betyder, at det gennemsnitlige sygefravær i Gladsaxe er næsten en dag under landsgennemsnittet.

– Vi arbejder systematisk med vores sygefravær og følger det tæt både administrativt og politisk. Vi har gennem årene sat en lang række initiativer i værk for at holde sygefraværet på et minimum. Derfor glæder jeg mig over, at vores indsats virker, så vi fortsat har et lavt sygefravær, siger Gladsaxes borgmester Trine Græse.

Plejeboliger halverede sygefravær

En af de arbejdspladser i Gladsaxe Kommune, som har gjort en stor indsats for at nedbringe sygefraværet, er plejeboligerne Egegården/Møllegården, hvor Jessie Lykke er centerleder. Siden 2014 har de mere end halveret det årlige sygefravær fra 20,7 til 9,7 sygedage.

– Det er ikke noget, som sker fra den ene dag til den anden. Det var en ændring af hele arbejdskulturen, der skulle til. Derfor valgte vi en tydeligere vej som ledelse, hvor vi satte sygefraværet længere op på dagsordenen, siger Jessie Lykke.

LÆS OGSÅ:  Belgiens konge besøgte Jobcentret i Gladsaxe

Mulighed for akut afspadsering

Det er først og fremmest takket være en tydelig fraværspolitik og vedholdende indsats fra ledelsens side, at sygefraværet er blevet bragt så langt ned. Men derudover har man indført mulighed for akut afspadsering, hvor medarbejderen selv betaler eller møder på arbejde en anden dag i stedet for.

– Det handler om at være tæt på medarbejderne og imødekomme deres behov. Nogle kan have problemer derhjemme eller andre grunde til at have brug for en pause. Hvis man har det svært i en periode og har brug for akut afspadsering, kan vi sagtens rumme det. Det skal bare ikke gå ud over vores ressourcer til beboerne, siger centerleder Jessie Lykke.

Med initiativer som disse er det lykkedes at skabe tryghed og stabilitet hos ledelse, medarbejdere og beboere på Egegården/Møllegården – og samtidig forebygge lange sygemeldinger.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)