Havde skarpladt pistol med på restaurant – her er dommen

Dommen er den første af sin art i Nordsjællands politikreds, siden straffen for ulovlig våbenbesiddelse under særligt skærpende omstændigheder i maj 2017 blev hævet i forbindelse med den nye Bandepakke III.

Et 21-årigt mandligt bandemedlem blev i dag straffet med fængsel i 2 år og 9 måneder ved Retten i Hillerød. Baggrunden var, at han den 19. juni 2017 blev truffet i besiddelse af en skarpladt Walther PPK 7.65 mm-pistol med otte patroner på en restaurant i Hillerød.

Den nu dømte blev desuden straffet for at være i besiddelse af en foldekniv på offentligt sted, besiddelse af euforiserende stoffer, ligesom han også blev dømt for vold mod politiet og nedsættende udtalelser til politiet. De øvrige forhold fandt sted før episoden den 19. juni 2017.

– Jeg er meget tilfreds med, at retten var enig i, at der er tale om særligt skærpende omstændigheder, hvis man medbringer en skarpladt pistol til en restaurant. Der er fokus på at få skydevåben væk fra gaderne, da våben i det offentlige rum skaber stor utryghed. Desuden er jeg tilfreds med, at manden også er blevet dømt for de andre overtrædelser, heriblandt vold mod politiet, som retten har lagt vægt på ved strafudmålingen, udtaler anklagerfuldmægtig Anne-Mette Wedell Seerup fra Nordsjællands Politi.

Den 21-årige har siddet varefængslet siden episoden. Sagen blev behandlet som en tilståelsessag. Manden modtog dommen og blev fængslet efter dommen med henblik på afsoning.

– Jeg håber, at straffen kan være med til at sende et signal til øvrige kriminelle om, at det altså har store konsekvenser at gøre sig i ulovlig våbenbesiddelse, slutter Anne-Mette Wedell Seerup.

  .................

24NYT modtager IKKE mediestøtte. Klik her og støt med 1,- om dagen

Få avisen leveret gratis på mail

Kommentarer

STØT 24NYT EN GANG OM MÅNEDEN

Vælg beløb