Hjælp politiet – registrer dit kamera

For nylig etablerede Nordjyllands Politi en tryghedsskabende videozone i Aalborg midtby. Nu får alle nordjyder så mulighed for at registrere deres egne overvågningskameraer i politiets nye landsdækkende kamera-register.

Nordjyllands Politi er sammen med resten af landets politikredse i færd med at opbygge et nyt nationalt kamera-register. Nordjyske borgere og virksomheder med videoovervågning opfordres til at hjælpe.

Politiets nye landsdækkende kamera-register blev lanceret i alle politikredse pr. 8. oktober i år. For tiden er også Nordjyllands Politi derfor i fuld gang med at taste kameraer ind i systemet og række ud til både borgere og virksomheder.

”Systemet kan hjælpe os med at opklare forbrydelser hurtigere. Hvis vi får registreret mange kameraer i det, bliver systemet et stærkt og effektivt værktøj for vores efterforskere. Det betyder samtidig, at det bliver sværere at være kriminel. Derfor har systemet potentiale til at gøre det mere trygt at færdes i Nordjylland – akkurat som med videozonen, vi for nylig oprettede i Aalborg midtby,” fortæller politiinspektør Claus Danø fra Nordjyllands Politi.

Han opfordrer alle – både borgere og virksomheder – som har videoovervågning til at registrere det i politiets kamera-register.

Det er let at registrere sit kamera

Ønsker man at hjælpe politiet ved at registrere sit overvågningskamera, kan man let gøre det på www.politi.dk under fanen ”Hjælp politiet”. Man skal logge ind med NemID eller medarbejdersignatur (i virksomheder) og bliver bedt om at indtaste sine kontaktoplysninger og sit kameras placering.

Politiet får ikke automatisk adgang til overvågningen fra de kameraer, der står i registret. Registret giver blot politiet mulighed for hurtigere at kontakte ejer og bede om at få udleveret optagelserne, hvis det er vigtigt for efterforskningen i konkrete sager.