Hovedstadens bilsalg i plus efter 1. kvartal

Ligesom i resten af landets regioner var bilsalget i Hovedstaden meget tynget af corona-nedlukningen i januar og februar. Med genåbningen af detailhandlen er udviklingen vendt, og der blev nyregistreret hele 9.446 personbiler i den forgangne måned i regionen.

Med marts måneds tilgang af nye biler endte personbilsalget i 1. kvartal i Region Hovedstaden en enkelt procent over sidste års niveau i samme periode. Dermed har bilsalget i Hovedstaden gjort et forbilledligt comeback i 1. kvartals sidste måned, efter coronaen spolerede bilsalget i både januar og februar.

”Genåbningen var tiltrængt for bilsalget – også i Hovedstaden, hvor corona-nedlukningen ellers har ramt bilsalget mildest. Vi er rigtigt glade for at se, at kunderne er vendt tilbage til butikkerne i marts måned. Det er efterhånden længe siden, at vi har oplevet et bilsalg, der på landsplan opnåede knap 24.000 nyregistreringer på en enkelt måned,” siger Mads Rørvig, administrerende direktør for De Danske Bilimportører.

National salgsrekord for plug-in hybriderne

I marts blev indregistreret 4.705 nye plug-in hybrider i Danmark, hvilket er alletiders salgsrekord for teknologien. Generelt har plug-in hybriderne haft et rigtigt godt 1. kvartal i 2021, og bare i Region Hovedstaden blev der indregistreret 2.481 nye plug-in hybridbiler. Det svarer til 13,7 procent af regionens nyregistreringer i 1. kvartal. Lægger vi hertil salgsandelen af elbiler, når den samlede, opladelige salgsandel for 1. kvartal i Danmarks største region op på 20,2 procent. Til sammenligning var 9,2 procent af alle nyregistreringer el- eller plug-in hybridbiler sidste år i samme kvartal.

LÆS OGSÅ:  Landets største bilforhandlere skruer markant op for indtjeningen

Til trods for svære arbejdsbetingelser havde de grønne biler et særdeles udmærket 1. kvartal. På landsplan var knap hver fjerde nye bil i 1. kvartal enten en el- eller plug-in hybridbil. Det går overraskende hurtigt med omstillingen af bilparken,” siger Mads Rørvig.