Hver 10. dansker går ind for fagforeningschikane

Det er fint at chikanere sine kollegaer, hvis de ikke vil være medlem af den fagforening, som flertallet har valgt. Det mener hver 10. dansker, viser en undersøgelse foretaget af Kantar Gallup for Berlingske.

Ifølge nævnte meningsmåling mener 11 pct. af danskerne, at det er acceptabelt at chikanere de medarbejdere, som ligesom Thomas Lyngsø Holst ikke vil være medlem af samme fagforening som flertallet på arbejdspladsen.

Emmett Caraker, arbejdsmarkedsforsker ved CARMA, Center for Arbejdsmarkedsforskning, på Aalborg Universitet, siger, at tallet 11 pct. muligvis kan være højere.

I den almindelige kultur i Danmark går vi jo ikke og chikanerer hinanden. Derfor vil mange nok være forbeholdne over for direkte at svare, at man vil chikanere andre mennesker”, siger Emmett Caraker og fortsætter: ”Hvis man omformulerede spørgsmålet sådan, at man spurgte, om det er i orden, at man gennem samtale forsøger at påvirke folk til fagforeningsmedlemskab, ville man få en højere procentandel, der svarede ja”.

Kommentarer