Israels præsident kommer på officielt besøg til Danmark

Israels præsident Reuven Rivlin.

Israels præsident kommer på officielt besøg til Danmark i dagene 10. til 11. oktober 2018.

Dette sker da præsident Reuven Rivlin har sagt ja tak til invitationen fra Danmarks statsminister Lars Løkke Rassmussen om at deltage i ceremonier i forbindelse med markeringen af 75-året for redningen af de danske jøder i oktober 1943.

79-årige Reuven ”Ruby” Rivlin blev født i Jerusalem i 1939 og har boet i byen lige siden. Rivlin blev første gang valgt til det israelske parlament Knesset for partiet Likud i 1988 og var Minister for Kommunikation mellem 2001 og 2003. Mellem 2009 og 2013 var Rivlin formand for parlamentet, inden han i 2014 overtog embedet som Israels præsident fra afdøde Shimon Peres.

Reuven Rivlin er Israels tiende præsident gennem tiden og er gift med Nechama Rivlin. Sammen har de fire børn.

Det er bestemt ikke hverdagskost at Israels statsoverhoved kommer til Danmark. Senest skete det i forbindelse med COP15 i Danmark i 2009, hvor Shimon Peres ledte den israelske delegation og ellers skal vi helt tilbage til november 1987, hvor daværende præsident Chaim Herzog besøgte København.

Udover de officielle ceremonier i Gilleleje Kirke og i Københavns Synagoge er der blevet lagt et spændende program for præsidenten, der bl.a. inkluderer besøg hos Novo Nordisk og Københavns Havn. Selvfølgelig er der også audiens hos hendes majestæt Dronning Margrethe og frokost hos statsminister Lars Løkke Rasmussen.

Kommentarer