Kendt journalist: “Folk i muhamedansk uniform bliver aldrig danskere”

Arkivbillede.

24NYT har interviewet historiker og journalist, Lars Hedegaard.

24NYT: Lars Hedegaard, du har skrevet, at “Danmark er ikke noget for Berlingske” i et temmelig vredt opslag på Facebook. Hvorfor?

“Fordi Berlingske, der vist nok stadig kalder sig borgerlig, har fundet det nødvendigt at hænge ungdomsbevægelsen, Generation Identitær, ud i forbindelse med et interview med to af bevægelsens talsmænd. Den onde hensigt fremgår allerede af rubrikken: ‘De ser sig selv som “spydspidsen” i Europas kamp. Men på Nørrebro ulmer hadet til dem’.”
24NYT: Hvad er der galt med det?

“Hvorfor skal hadet til Generation Identitær fremhæves, når forholdet er, at hadet på Nørrebro også retter sig mod politiet og alt andet, der påminder om Danmark?” svarer Hedegaard.

Han peger på, at Nørrebro er hjemsted for to identiteter, der ikke “giver fem flade øre for Danmark”: Dels den muhamedanske identitet og dels gruppen af velbeslåede tilhængere af Enhedslisten og De radikale, der elsker islam og foragter den danske almue. Samtidig med, at de sender deres børn i privatskole, så de slipper for at skulle omgås alt for mange kulturberigere.

“Men det kunne aldrig falde Berlingske ind at gøre disse identiteter til et problem”, siger han.

24NYT: Skeptikerne siger, at den tyske efterretningstjeneste har sat Generation Identitær på overvågningslisten, og i Østrig taler man om et decideret forbud, fordi en terrorist har givet penge til en af Generation Identitærs østrigske aktivister?

LÆS OGSÅ:  DF: Ingen bederum på uddannelserne

“Ja, som skatteborger har jeg også givet penge til Berlingske, uden at nogen af den grund har gjort organet ansvarligt for mine handlinger og meninger”, svarer Lars Hedegaard.

Berlingske finder det også for galt, at Generation Identitær øver selvforsvar, og spørger de to talsmænd for bevægelsen, om det ikke vil tiltrække voldsparate.

Den betregtning giver Hedegaard ikke meget for: “Hvis voldsparate ved, at deres ofre kan forsvare sig, vil de naturligvis tøve med at gribe til vold.”

Ifølge Lars Hedegaard er Berlingskes artikel “lirum-larum med årtiers henkogte dumheder”.

Hvad er danskhed?

Til sidst i interviewet stiller Berlingskes kvindelige reporter, til Hedegaards irritation, det obligatoriske spørgsmål om, hvad danskhed er.

“Det er som bekendt svært”, bemærker Lars Hedegaard. “Danskhed er noget man føler, og man kunne lige så godt bede de to unge fra Generation Identitær definere, hvad kærlighed er.”

“Så er det”, siger Hedegaard, “meget lettere at definere, hvem der i hvert fald ikke er og aldrig bliver landsmænd: Folk, der har inviteret sig selv til landet for at påtvinge os en blodtørstig retsorden, som iklæder sig muhamedansk uniform, bliver ved med at give deres børn islamiske navne – og som i øvrigt kan kendes på deres konstante brokkeri over danskernes ondskab.”

“Hvad helvede laver de i Danmark? slutter Lars Hedegaard.