Kina overvåger det danske forsvar og politi

Allerede i 2019 indførte USA delvist forbud mod indkøb af overvågningsudstyr fra Hikvision, Storbritannien er fulgt efter, og i disse dage er Australien godt i gang med sætte en stopper for, at private virksomheder kan opsætte kinesiske kameraer til at overvåge kritisk infrastruktur. Men i Danmark anvendes kameraer fra Hikvision fortsat flittigt – også til at overvåge kritisk infrastruktur, skriver Børsen.

’Vi skal grundlæggende betragte Kina som en fjendtligt indstillet part. Derfor skal vi ikke købe eller have udstyr, som på nogen måde kan bruges til overvågning i Danmark. Udgangspunktet må være, at kan det misbruges, så bliver det misbrugt. Vi købte jo heller ikke overvågningsudstyr fra Sovjetunionen under Den Kolde Krig’, siger formand for Dansk Folkeparti, Morten Messerschmidt.

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse oplyser, at den ikke har kunnet udelukke Hikvision fra udbud grundet udbudsreglerne. Lisbeth Bech-Nielsen (SF) køber ikke argumentet og vil nu hive ministre i samråd. Det er et fuldstændigt bizart og vanvittigt regelrytteri, at man ikke kan finde ud af at smide et kinesisk overvågningsfirma, der modtager subsidier og er ejet af den kinesiske stat, ud af et udbud. Der er så mange gode grunde til at udelukke Hikvision, men de grunde har man åbenbart ikke forstået. Det er himmelråbende dumt’, siger hun”.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)