KLIMA: Mette Fup sender klimaregningen til erhvervslivet

Hvad gør man, når man som statsminister Mette Frederiksen (S) har lovet danskerne, at man vil spare på konsulenter i det offentlige, men man samtidig står foran et kæmpestort analysearbejde for at knække koden til at gennemføre den grønne omstilling, spørger Børsen.

Man roser selvfølgelig erhvervslivet for at stemple ind i klimakampen, inviterer dem med i 13 klimapartnerskaber og beder om gode råd til den grønne omstilling.

Dermed sender Mette Frederiksen regningen til virksomhederne, som dermed betaler for det konsulentarbejde, der er nødvendigt for at have regnekraft til at komme med konkrete forslag til at nå målet om reduktion af drivhusgasserne med 70 pct. i 2030.

Flere af de 13 klimapartnerskaber, der er nedsat af regeringen, har ansat en hær af konsulenter, som sidder og laver hele det bagvedliggende arbejde, som skal munde ud i konkrete forslag til regeringen for at finde vejen til den grønne omstilling.

Resultatet er, at regeringen kan spare nogle konsulentpenge for staten, og at man sender konsulentregningen videre til erhvervslivet.