Klumme: Bliver det Borgmesterens adfærd eller 2000 ansattes trivsel som skal drøftes?


Klummer på 24NYT er udelukkende udtryk for skribentens mening. 

24NYT er ikke nødvendigvis enig med skribenten.


 

Finn Rudaizky
Fyringer og underløb af egne embedsmænd, total nægtelse af fakta fra 2000 medarbejderes klager, formidlet af HK og DJØF. Og nu også en meget alvorlig whistleblower klage fra mange medarbejdere, som Københavns “Ombudsmand” (Borgerrådgiveren) skal behandle. Det er situationen for Venstres borgmester på Københavns Rådhus, Cecilia Lonning-Skovgaard, forud for udvalgsmødet mandag.
“Og det kan ende med at få fatale konsekvenser for borgmesteren”, vurderer politisk kommentator Hans Engell. “Hvis hun havde været minister, så var hun blevet kylet ud på stedet – formentlig af et flertal”, siger Engell.
Engell mener heller ikke, at borgmesteren har fungeret særligt godt. Engell ser det sådan, at borgmesteren fortsat har opbakning hos Venstre, men vurderer det af afgørende betydning, hvordan den socialdemokratiske overborgmester Sophie Hæstorp Andersen, ser på sagen. “Meget tyder på, at S ser meget alvorligt på det”, fastslår Hans Engell. Ja, givetvis. Men, jeg tror ikke, at socialdemokraterne har styrke og vilje til at presse på for at Cecilie Lonning-Skovgaard skal presses ud. S er faktisk rigtig glad for Venstre borgmesteren, som uden at omverdenen har opdaget det, har udviklet Venstre på Københavns Rådhus til et vel nærmest trofast haleslæng til socialdemokraterne. Mærkeligt, fordi Cecilie Lonning-Skovgaard, kæmpede for at vælte den tidligere Venstre borgmester Pia Allerslev, fordi den politik Pia Allerslev førte, lignede for meget Det radikale Venstre. Cecilia ville have Venstre-politik, men vælgerne fik mere S-politik, med Venstres stemmer. Desuden blev mange års samlet opposition, mellem de konservative, Venstre, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti reelt opløst. Det samarbejde manifesterede sig reelt kun i den blå bloks champagne-nytårskur.
Socialdemokraterne vælter ikke Cecilia Lonning-Skovgaard. Man vil i medierne kunne høre, hvor alvorligt S synes det hele er. Man, vil tale pænt om medarbejdernes trivsel, men jeg er sikker på, at man ikke vil foretage sig noget drastisk. Det bliver kun rent ord-gas. Hvis S presser for meget på, så risikerer de at få en ny Venstre-borgmester, som vil føre rigtig Venstre politik. Så derfor vil de frede deres nære allierede, Venstre-borgmester Cecilie Lonning-Skovgaard.
Det bliver, trods alt, et spændende møde mandag. Lad mig sige det helt klart. Mit og DF’s fokus er på medarbejdernes trivsel. Og kun det.  Venstres problemer må de løse i Venstre. Hvis de tør.