Klumme: Socialdemokraterne i Region Hovedstaden står for talentløshed


Klummer på 24NYT er udelukkende udtryk for skribentens mening. 

24NYT er ikke nødvendigvis enig med skribenten.


 

Mindst et medlem fra Liberal Alliance (LA), måske begge medlemmer,  bliver idag smidt ud fra det budgetforlig for 2019, som Region Hovedstaden i aftes vedtog på Regionsgården i Hillerød.

Inden dagen  er omme, så er det mest sandsynligt, at formanden for Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen (S) har taget dette drastiske skridt, i den fortsatte politiske strid om, at ville bevare Sundhedsplatformen eller ej. Som måske bekendt, blev Det konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti smidt ud fra budgetforhandlingerne af Sophie Hæstorp Andersen (S), fordi de to partier nægtede, at lade sig stavnsbinde, til utvetydigt at ville erklære, at den nuværende Sundhedsplatform skulle bevares.

Samtidig skulle de samme partier også gå med til, ikke længere at kritisere Sundhedsplatformen offentligt. Altså såvel mundkurv samt knægtelse af ytringsfriheden.

Igår aftes stemte de to medlemmer fra LA forskelligt i relation til Sundhedsplatformen. Et medlem stemte for bevarelse af Sundhedsplatformen, mens det andet medlem stemte imod bevarelse af Sundhedsplatformen. LA gik forøvrigt til valg på, at få udskiftet Sundhedsplatformen, men kun det ene af de to LA medlemmer i Region Hovedstaden, har holdt sit valgløfte.

Derfor er det mest sandsynligt, at der sker noget drastisk idag. Sophie Hæstorp Andersen må gøre noget.

Hvis hun ikke foretager sig noget, får hun nemlig et yderligere  troværdigheds- og forklaringsproblem. Hun smed de konservative og DF ud for ikke at ville afgive kærlighedserklæring til Sundhedsplatformen. Og derfor må hun nu også tage aktion i relation til LA. Hvis hun vælger at være passiv i relation til LA, så vil spørgsmålet rejses om, LA er med eller ikke med i budgetforliget for 2019 ?

LÆS OGSÅ:  Klumme: Det amerikanske valg er ikke ovre

Der er godt nok gået renlivet talentløshed i de forhandlinger, som Socialdemokraterne i Region Hovedstaden, står for.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)