Københavns Politi skruer op for indsatsen – nu fast daglig tilstedeværelse i Pusher Street

I forbindelse med at Pusher Street i dag er blevet genåbnet, har Københavns Politi besluttet at skrue op for indsatsen og øge tilstedeværelsen markant.

– Vi havde håbet, at den midlertidige lukning af Pusher Street kunne blive permanent, men det har Christiania desværre ikke ønsket. Vi kan samtidig konstatere, at den organiserede hashhandel fortsætter. Vi vil ikke tillade et stort supermarked for hash midt i vores by, og derfor skruer vi nu op for indsatsen og vil fremover have fast daglig tilstedeværelse i Pusher Street, siger politidirektør Anne Tønnes.

Det betyder, at man fremover vil se et markant større opbud af betjente i Pusher Street og i Christianias nærområde

– Det er vigtigt at understrege, at vi ikke ønsker at øge konfliktniveauet. Målet med vores indsats er at komme den organiserede kriminalitet til livs og opnå en situation, hvor Christiania bliver et boligområde med en normal politibetjening. Vores nærbetjente skal kunne patruljere og have en helt normal dialog i Pusher Street, som det sker på Christianias øvrige områder, understreger politidirektør Anne Tønnes.

LÆS OGSÅ:  To mellemøstlige mænd efterlyses efter knivrøveri på 18-årig

Københavns Politi har opnået en lang række gode resultater de senere år. Derfor kan politiet i dag gennemføre helt almindelige politiforretninger på Christiania samtidig med, at det er lykkedes at svække miljøet i Pusher Street. Alene i 2018 er der beslaglagt ca. 200 kg. hash og knapt 3 mio. kr. i kontanter. Hertil kommer adskillige rydninger, anholdelser og aktioner mod både sælgere og købere. Og det er i forlængelse heraf, at Københavns Politi nu skruer yderligere op for indsatsen.

Opgaven bliver løst gennem lokale omprioriteringer, og Københavns Politi vil fortsat have fokus på den åbenlyse hashhandel i resten af politikredsen. Målet er en gradvis normalisering, og Københavns Politi fortsætter indsatsen, så længe det er nødvendigt.

 

Kommentarer

STØT 24NYT EN GANG OM MÅNEDEN

Vælg beløb