Kortfilm om ikke at famle i blinde selvom man ikke kan se

Gohugora på 18 år går frisk ad stejle bjergstier og bevæger sig upåvirket på vaklende glatte sten over brusende floder i Nepal.

Mathias på 17 år jubler, mens han scorer mål i fodboldspillet FIFA på sin PlayStation 4 herhjemme i Danmark.

Begge er blinde og medvirker i en ny kortfilm – “Overcoming – om ikke at famle i blinde selvom man ikke kan se”. En kortfilm, der sætter fokus på de hverdagsudfordringer, der er forbundet med det at have et synshandicap, uanset om man bor i et udviklingsland som Nepal eller i en velfærdsstat som Danmark. I kortfilmen fortæller de to hovedpersoner også om deres oplevelse af, at andres misforståede hensyn til dem kan være en større udfordring, end dét ikke at kunne se.

Et vilkår – ikke en begrænsning

Selvom Gohugora og Mathias bor 6.500 kilometer fra hinanden, har de samme ønske: De vil ikke behandles som glas, men blot som almindelige kammerater ligesom alle andre unge. For dem er synshandicappet blot et vilkår – ikke en begrænsning.

Trods forskellig kultur er de to ildsjæle forbavsende ens: De bruger al deres energi på at vise sig selv og andre, at der faktisk ikke er noget særligt ved dem, bare fordi de tilfældigvis er blinde.

LÆS OGSÅ:  2019 bliver afslutningen på et ”dødbringende årti” for børn i konfliktzoner. Mere end 170.000 verificerede, grove overtrædelser siden 2010.

Premiere og foredrag

Kortfilmen har premiere torsdag den 10. oktober kl. 19-21 i Handicaporganisationernes Hus i Taastrup.

Efter filmen vil publikum kunne møde den danske hovedperson Mathias. Derudover vil Michael Schmidt, der har filmet de to hovedpersoner, fortælle om filmens tilblivelse i Nepal og Danmark. Til sidst vil en repræsentant fra Danske Handicaporganisationer holde et oplæg om filmens tema.

Kortfilmen er filmet af kommunikationsmedarbejder i Mission Øst, Michael Schmidt, der har besøgt Nepal og Kirke Hyllinge med drone og kamera. Til daglig arbejder Michael med digitale medier i hjælpeorganisationen Mission Øst.

FAKTA: FN’s verdensmål

Filmen kobler sig til især tre af FN’s Verdensmål :

  • Mål 4 om at stoppe diskrimination.
  • Mål 10 om at styrke og fremme den sociale, økonomiske og politiske inklusion af alle, uanset alder, køn, handicap, race, etnicitet, oprindelse, religion, økonomisk status eller anden form for status.
  • Mål 11 om at give alle mennesker sikre, tilgængelige og bæredygtige lokalsamfund og adgang til transportsystemer.

Kontakt:

Vil du med til filmpremiere, foredrag og samvær med kaffe og kage, kan du tilmelde dig til ulla.holm@missioneast.org.

Det er gratis at deltage.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)