Kvinde lod sig ikke snyde af ”politimedarbejder”

Foto: RIgspolitiet

Mandag ved 20-tiden tirsdag dag blev en 61-årig kvinde fra Tranbjerg ringet op af en mand, der præsenterede sig som medarbejder fra Nordsjællands Politi. Manden oplyste, at en ukendt person havde optaget et lån på flere tusinde kroner i kvindens navn.

Den 61-årige kvinde fandt dog opkaldet mistænkeligt og konfronterede manden med sin mistanke til svindel. Manden stillede herefter nogle spørgsmål, som kvinden nægtede at svare på, hvorefter han lagde på.

Østjyllands Politi har tidligere modtaget anmeldelser fra borgere, der er blevet ringet op af personer, der oplyser, at de ringer fra politiet – nogle gange får svindlerne det ovenikøbet til at se ud som om, at telefonnummeret, der bliver ringet fra, er et rigtigt politi-nummer.

Du skal aldrig give koder, NemID- eller kreditkortoplysninger i telefonen. Er du i tvivl om, hvorvidt der er politiet, der ringer, så lav et kontrolopkald ved at bede vedkommende om at oplyse sit navn og evt. den afdeling, han er ansat i. Læg på og ring så selv op til politiets hovednummer (114) og spørg efter vedkommende – på denne måde kan man få afklaret, om vedkommende vitterligt er ansat hos politiet.