Lægerne er ikke klædt på til den digitale fremtid

Digitaliseringen på danske virksomheder er på alles læber og alle taler den op. En af de løsninger, der oftest fremhæves, er, at sundhedsvæsenet skal digitaliseres, men lægerne er ikke klædt ordentligt på til de digitale udfordringer, skriver læge Ida Donkin i Berlingske:

”Telemedicin, kunstig intelligens, personlig medicin og brug af big data skal være hverdagen. Håbet er at kunne frigøre hænder, spare tid og sikre langt bedre behandlinger for den enkelte.

Lægerne har ikke lært, hvordan de skal bruge big data og kunstig intelligens. De er ikke trænet i, hvordan man giver svære beskeder over telefonen, eller hvordan man diagnosticerer hudsygdomme og vurderer sårstatus over Facetime. De ved ikke, hvordan de kan vurdere brugbarheden af de forskellige apps, wearables og dataprogrammer.

Vi har talt om digitaliseringen af sundhedsvæsnet de seneste 15 år, og skåltalerne med fremtidens håb i fugtige øjenkroge har været mange. Men de mange ambitioner har endnu ikke udmøntet sig i ændringer på lægeuddannelsen, der trods flere revideringer de senere år ikke har haft fokus på digitalisering”.

24NYT: Landets medier beretter på daglig basis om skandaløse forhold i det danske sundhedsvæsen. Et udpluk af avisoverskrifter indsamlet i 2017, 2018, 2019 og 2020 tegner et rystende billede af det skrabede danske sundhedsvæsen, som mange danskere tror er et af verdens bedste. Læs mere her.