Landsholdets deltagelse i Qatar

Debatindlæg på 24NYT er alene udtryk for forfatterens holdning.

Debatindlæg af Indsendt af Pallle Reimer

Nu da vores dygtige fodboldspillere har kvalificerede sig til slutrunden i verdensmesterskaberne i fodboldt, der afholdes i Qatar i 2022, så vågner vores Folketing pludselig op. Det er navnlig politikeren Karsten Hønge fra SF, der har kaldt ministeren i samråd. Han mener, Danmark skal boykotte mesterskaberne. Årsagen er de usle forhold befolkningen har og dårlig behandling af bygningsarbejderne, som har bygget stadionerne til afholdes af denne store begivenhed.

FIFA gav mesterskaber til Qatar allerede i 2010, så man har haft rig lejlighed til fra politisk side til råbe op. Også Karsten Hønge har haft 12 år til at reagere. Jeg synes ikke, sporten skal bruges til at tage stilling til forholdene i det land, der skal spilles i. Det må være et ren politisk forhold.

I stedet kune sportsverdenen se nærmere på FIFA. Hvem husker ikke præsidenten, Sepp Blatter, som modtog bestikkelse og måtte gå af.

Men hvor var politikkerne, da den store moske i Rovsingsgade blev bygget i 2014 for en pris på 227 millioner kroner. Pengene kom fra Qatar, men her var der ingen poltikker, der protesterede – heller ikke Karsten Hønge.

I programmet, Presselogen, hørte man readaktører, som også har svigtet i de 12 år, som er gået. De ved ikke, hvilket ben de skal stå på. Jeg håber, de forbliver loyale over for sporten. Lad os håbe, at Danmarks dygtigste fodbold igennem tiden bliver verdensmestre i 2022, også selvom det er i Qatar.

LÆS OGSÅ:  DEBAT | Psykolog: Muslimsk radikalisering af børn skader ligeså meget som pædofili