Løkkes Nigeria-breve

Landets dygtigste håndværker, Lars Løkke Rasmussen, præsenterer det ene politiske udspil efter det andet for at vise, at regeringen kan levere resultater. Løkkes ”ambitiøse” planer er imidlertid ikke andet end valgflæsk og valgkampsstunts, fordi de parlamentariske muligheder er ligeså begrænsede som de hele tiden har været – det kræver fortsat 90 mandater at få de grandiose planer igennem Folketinget.

VLAK har i tidens løb fremlagt en hel masse storslåede planer, som aldrig er blevet til noget.

Planerne om at forhøje pensionsalderen er blevet skudt ned.

Planerne om at give skattelettelser til den bedst stillede del af befolkningen er blevet skudt ned.

Det er fortsat svært at finde de 90 mandater, der skal bakke op om regeringens erhvervsskole-udspil.

Det bliver heller ikke nemt at samle et flertal for regeringens bebudede udspil om at åbne for mere udenlandsk arbejdskraft.

Og den storslåede klimaplan har allerede mødt massiv kritik fra en stribe økonomer, klimaprofessorer og klimaorganisationer.

Børsens Helle Ib har kaldt Løkkes grandiose klimaplan ”en slags Nigeria-brev til vælgerne, som lover guld og grønne skove, der vil åbenbare sig, hvis blot danskernes tillidsfulde hjerter åbner sig”.

Ifølge eksperterne er 50 pct. af den planlagte CO2-reduktion meget usikker. 80 pct. af CO2-reduktionen skyldes kreativ regnskabsteknik, og ikke reelle klimatiltag. Regeringen forbud mod salg af benzin- og dieselbiler er ikke et forbud, kun målsætning. Et forbud ville være i strid med EU’s lovgivning. Sidst men ikke mindst mangler Løkkes klimaplan finansiering.

Løkkes grandiose planer og udspil, der skal skabe en illusion af handlekraft, er ikke andet end Nigeria-breve og valgkampsstunts. Men de virker, for danskerne er et naivt folkefærd, der har en barnlig tillid til politikerne og Folketinget.

André Rossmann

 

 

Kommentarer