Mette F. har løjet for danskerne

Udredningsrapport om håndteringen af covid-19 krisen i foråret 2020, som Folketinget har bestilt, viser ifølge Berlingske, at det ikke var, som statsministeren ellers flere gange har påstået, anbefalinger fra en bred vifte af myndigheder, der førte til, at Danmark 11. marts i fjor blev lukket ned. Det er ganske enkelt løgn, fordi den beslutning blev taget af Mette Frederiksen og hendes departementschef.

”Mette Frederiksen har under hele coronakrisen holdt fast i, at de dramatiske tiltag, hun har indført, skete på anbefaling fra en bred myndighedsgruppe. Nu afdækker redegørelsen fra Grønnegård-gruppen, at beslutningen om Danmarks nedlukning udsprang fra regeringen og Statsministeriet.

Under den socialdemokratiske regerings coronamagtmonopol er der begået alvorlige fejl. Smitteopsporingen er og har længe været en skandale. Man har tøvet kritisk med at inddrage private aktører, f.eks. om lyntest på plejehjem, hvor alt for mange er døde.

Minkskandalen er i en kategori for sig. Relevante parter fra civilsamfundet føler sig ikke hørt eller inddraget. Det er gået forfærdelig langsomt med udrulningen af hjælpepakker til brancher i stigende nød. Man vægtede alene folkesundheden i foråret 2020 – uden blik for de økonomiske følger af epidemien”.