Michael ”Fake” Bjerre på ideologisk korstog

24NYT har gennem de seneste måneder bragt flere amerikanske analyser om, at USA’s præsident Donald Trump sidder fast i sadlen, at en rigsretssag mod præsidenten ikke er realistisk, og at Demokraternes top er imod en rigsretssag, fordi den ville skade partiets vinderchancer ved præsidentvalget i 2020.

Så tidligt som den 28. aug. 2018 skrev 24NYT, at en rigsretssag mod Trump ikke er noget, Demokraternes ledelse er ubetinget glad for. Den frygter, at vælgerne ikke vil have, at der gennemføres en rigsretssag mod Donald Trump på grund af noget, han kan have gjort, inden han blev præsident, og som de fleste amerikanere er ligeglade med.

Den 2. sept. 2018 skrev vi, at den dag Trump forlader Det Hvide Hus, står vicepræsident Mike Pence klar til at overtage stafetten og fortsætte Trumps politiske kurs.

Den 9. nov. 2018 kunne vi berette, at selv om 43 pct. af de demokratiske vælgere kræver en rigsretssag mod Donald Trump, forsøger den demokratiske ledelse at slå koldt vand i blodet på vælgerne, idet det er sikkert, at det republikansk dominerede Senat ikke vil gå med til en rigsretssag mod Trump.

Den 1. jan. 2019 bragte 24NYT en artikel fra Reuters, som bekræfter, at det er ønsketænkning at tro, at det nuværende Senat vil dømme og afsætte Trump.

Og den 10. marts 2019 henviste vi til en meningsmåling fra Reuters/Ipsos, der viser, at vælgerne er ligeglade med Trumps seksuelle adfærd og forretningsdispositioner, og at en rigsretssag mod Trump ville skade Demokraterne, idet den ville anspore præsidentens støtter til at møde massivt på valgstederne for at støtte ham og dermed påvirke valgresultatet til hans fordel.

På trods af de mange amerikanske analyser har Berlingskes aktivistiske USA-korrespondent Michael Bjerre i flere måneder stopfodret avisens læsere med saftige fantasihistorier om en nært forestående rigsretssag mod Trump. Men nu kan Bjerre ikke længere skjule, at en rigsretssag er hans egen ønsketænkning.

I sin reportage i Berlingske den 14. marts indrømmer Bjerre, at den demokratiske ledelse ikke støtter en rigsretssag, fordi den efter al sandsynlighed ville føre til præsidentens genvalg i 2020. Han indrømmer også, at det i Demokraternes optik ikke nytter at bruge energi på at vælte Trump, for hans tro væbner, Mike Pence, står klar i kulissen til at overtage stafetten og føre trumpismen videre.

Som vi tidligere har påpeget misbruger aktivisten Michael Bjerre Berlingskes spalter til at fremme sin politiske og ideologiske dagsorden, der er gennemsyret af had til og foragt for den amerikanske præsident.

Bjerres tendentiøse reportager fra USA er ikke andet end manipulerende politisk agitation. Og derfor lyder det hult og hyklerisk, når Berlingskes chefredaktør Tom Jensen skriver:

På Berlingske har vi fokus på fakta, nuancer, troværdighed og gennemsigtighed. På Berlingske ved vi, at sandheden ikke altid er sort eller hvid, men mere kompliceret og nuanceret. Vi skal undgå et mediebillede som i Trumps USA, hvor medierne har valgt side og er blevet en del af af den politiske kamp“.

Virkeligheden er, at i sin dækning af amerikansk politik har Berlingske for længst valgt side – hvilket Michael Bjerres fake-journalistik er det bedste eksempel på.

André Rossmann

Kommentarer