Muslimsk arbejdskraft lokkes med bederum og dadler

Ansatte med anden etnisk baggrund er overrepræsenteret på de danske test- og vaccinationscentre. Copenhagen Medical, som står bag Region Hovedstadens kviktestcentre, anslår, at cirka 70 procent af deres i alt 7.000 ansatte har minoritetsbaggrund, skriver Berlingske.

”Copenhagen Medical har arrangeret plads til bederum i flere testcentre, og under ramadan fik muslimske medarbejdere, der fastede, tilpasset spisepausen, så den lå efter solnedgang. Derudover blev der sat dadler frem, til når fasten skulle brydes.

Man føler sig velkommen, og virksomheden har været god til at tage imod alle folk – hvad end alder, etnicitet og kulturelle ophav. Der er virkelig plads til alle, og det gør det til en fed arbejdsplads, fortæller muslimske medarbejdere til Berlingske”.

24NYT: Efterkommere af muslimske indvandrere er stormet frem på arbejdsmarkedet under coronakrisen, jubler Berlingske. Lad os sætte det i rette kontekst. I Danmark bruger man indvandrere til at dæmpe udsving på arbejdsmarkedet og dække pludselig opstået efterspørgsel efter arbejdskraft. Det store antal muslimske indvandrere, der er i job, er derfor midlertidigt. Så snart coronakrisen er afblæst og der skal fyres, er det erfaringsmæssigt indvandrere, der ryger først. En stor del af de 7.000, der er kommet i job på landets testcenter, vil derfor igen blive sociale klienter.