Nøddeknækkeren får igen digital premiere på Kgl Xtra

Fra i dag kan den ultimative juleklassiker, nemlig George Balanchines Nøddeknækkeren, streames på Det Kongelige Teaters onlineunivers Kgl Xtra.

Foto: Henrik Stenberg

Da vi i julen 2020 viste den populære juleballet, George Balanchines Nøddeknækkeren, på Kgl Xtra klikkede over 100.000 brugere ind for at få et skud juletradition på skærmen hjemme i stuerne. I år giver vi igen folk mulighed for at opleve den ultimative juleklassiker, når vi fra den 21. december viser den gratis på Kgl Xtra.

Igen i år har vi beklageligvis været nødsaget til at aflyse flere af vores forestillinger – både på Gamle Scene i København og i Musikhuset Aarhus. Derfor er det fantastisk, at vi endnu engang kan lægge forestillingen gratis op på Kgl Xtra, så manges juletradition kan holdes i hævd,” siger Balletmester ved Det Kongelige Teater, Nikolaj Hübbe.

Ud over Nøddeknækkeren kan man også streame den populære børneballet Dansefeber, som havde premiere i efteråret. Forestillingen er skabt af koreograf og balletdanser Tobias Praetorius, og er baseret på sidste års tv-julekalender på DR, nemlig Julefeber.

Kgl Xtra byder ligeledes på en masse indhold til både forældre og børn. Her finder man både bag om-videoer til bl.a. DansefeberMathilda og Hobbittenvideoguides til at lave sine egne kostumer, koncerter med Det Kongelige Kapel og meget andet. Der vil derudover komme indhold til løbende.

LÆS OGSÅ:  Rekordmange har set Nøddeknækkeren på Kgl Xtra

NøddeknækkerenDansefeber og det øvrige indhold kan findes gratis på Kgl XtraSe mere her.