Nøddeknækkeren gemmer kommende stjerner

Det er i Nøddeknækkeren, man skal finde næste generations balletstjerner. Store balletdansere har begyndt deres karriere i det farverige juleeventyr.

Nøddeknækkeren er den første store forestilling for eleverne på Balletskolen. I år er 62 balletbørn fra 8 til 14 år med på scenen. Selv hovedrollen er et barn, og den er i tidens løb blevet danset af mange senere balletstjerner: Ida Praetorius, Silja Schandorff og Anne Marie Vessel Schlüter har alle været Marie.

En ballet dedikeret til børn både på og uden for scenen
Balletten er hele vejen igennem dedikeret til børn -lige fra kulisser til dansetrin. Scenografien er som et kræmmerhus fyldt med julegodter. Forvoksede bolsjer, kæmpe gaver og et overdådigt juletræ fylder scenen og sammen med de finurlige kostumer i stærke farver har scenograf Anthony Ward sat rammerne for et magisk juleunivers set gennem børneøjne.

LÆS OGSÅ:  Stor interesse for at skifte bank digitalt

Nøddeknækkeren ville ikke være blevet en klassiker uden den fantastiske musik af Tjajkovskij. Musikken forener eventyret, og hvis du lytter godt efter, vil du også kunne finde børnene i musikken. Hist og her gemmer der sig lyde af datidens legetøj som skralder, trommer og legetøjstrompeter. Koreografien er som en børnefantasi og åbner op for et magisk eventyrland, hvor blomster kan danse vals og snefnug lave piruetter.

Nøddeknækkeren har repremiere 1. december 2017 på Gamle Scene. Forestillingen spiller desuden tre gange i Aarhus d. 29. og 30. december 2017.

Læs mere her: https://kglteater.dk/det-sker/sason-20172018/ballet/noddeknakkeren/

Kommentarer

STØT 24NYT EN GANG OM MÅNEDEN

Vælg beløb