Ny solodanser i Den Kongelige Ballet

Foto: Per Morten Abrahamsen

Lørdag aften blev argentinske Wilma Giglio udnævnt til solodanser ved Den Kongelige Ballet.

Foto: Per Morten Abrahamsen

Det er fem år siden, at der sidst blev udnævnt en solodanserinde i Den Kongelige Ballet. Men den historik sluttede lørdag aften, da balletmester Nikolaj Hübbe gik på scenen efter forestillingen Romeo og Julie og overraskede 27-årige Wilma Giglio med en flot tale, en stor buket blomster og den ærefulde titel som kongelig solodanser.

Om hvorfor det netop skulle være Wilma, siger Nikolaj Hübbe således:

”Wilma er et fuldstændig vanvittigt talent, og har en instinktiv drift og glæde for at arbejde med dans. Hun har gang på gang bevist over for publikum og over for sig selv, at de store opgaver hun har fået – Alice, Sylfiden, Odette/Odile, Julie, Sukkerfeen – dem magter hun og formår at bringe et dybt personligt liv til. Hun har en sjælden magi, når hun danser. Og en menneskelig udstråling, som får os alle sammen til at føle for og med hende i de forskellige hovedroller, hun portrætterer. Vi bliver simpelthen forelskede i hende.”

Wilma Giglio er lige nu aktuel som Julie i John Neumeiers smukke ballet Romeo og Julie, mens hun fra den 6. november kan opleves i Giant Steps i Sharon Eyals værk Bedroom Folk.

Kort info:
Født: 1994

Nationalitet: Argentinsk

Uddannelse: Fik sin første balletundervisning på Teatro del Libertador Córdoba i Argentina. I 2010 deltog hun i Prix the Lausanne og fik et legat til Canada’s National Ballet School i Toronto, hvorfra hun bestod sin eksamen i 2012 og frem til 2014 var med i deres post-secondary program.

LÆS OGSÅ:  Ny solodanser i Den Kongelige Ballet

Karriere: Ansat som korpsdanser ved Den Kongelige Ballet i 2014, udnævnt til solist i 2018 og til solodanser i 2021.