Sukkerfeen flyver til Aarhus med Den Kongelige Ballet

Solist Camilla Ruelykke Holst som dugdråbe. Sæson 20/21. Foto: Henrik Stenberg.

Oplev det uimodståelige slikeventyr, når Nøddeknækkeren rejser på turné til Musikhuset Aarhus den 29. og 30. december med en juledrømmende balletklassiker.

Det Kongelige Teater fylder kufferten med vinterfortryllelse og piruetterende proviant, når Nøddeknækkeren traditionstro vender tilbage til Aarhus med bolsjeduftende dans og julemagi for hele familien.

Den Kongelige Ballet forvandler Musikhuset Aarhus til slaraffenland mellem jul og nytår, og det bliver en kalorierig oplevelse, når marcipan, polkastænger, chokolade, kaffe og te udholder sig på scenen til Tjajkovskijs bedårende musik, der også tryller blomster, snefnug og dugdråber levende.

Nøddeknækkeren handler om pigen Marie, som juleaften får den mest fantastiske nøddeknækker i julegave. Ved midnat tager den hende med på en magisk rejse til det vidunderlige slaraffenland, hvor også sukkerfeen bor.

Eventyret blev oprindeligt skrevet af den tyske forfatter E.T.A. Hoffmann i 1816, og i 1892 komponerede Pjotr Tjajkovskij sin ikoniske musik til fortællingen. Nøddeknækkeren er verden over blandt ballettens største klassikere, og i George Balanchines mesterlige version er der skruet helt op for sukkertrylleriet og eventyret.

Nøddeknækkeren spiller i Musikhuset Aarhus den 29. og 30. december (3 forestillinger) og på Gamle Scene i København fra 26. november til 21. december.

Anbefales fra 7 år.

Medvirkende: Den Kongelige Ballet og børn fra Det Kongelige Teaters Balletskole.
Koreografi: George Balanchine
Musik: Pjotr Tjajkovskij (Nøddeknækkeren, 1892)
Scenografi og kostumedesign: Anthony Ward
Lysdesign: Anders Poll
Iscenesættelse: Nikolaj Hübbe med Stacy Caddell, Sorella Englund, Ask la Cour, Claire Still og Amy Watson samt Rose Gad og Ann Kolvig (børn)
Dirigent: Holly Mathieson
Orkester: Aarhus Symfoniorkester

LÆS OGSÅ:  Ny solodanser i Den Kongelige Ballet