Nyt datingprogram: Kan man finde kærligheden ved at stole blindt på sine sanser?

I Xees nye, eksperimenterende datingprogram, Sans for kærlighed, skal to danske singler igennem otte afsnit forsøge at finde kærligheden – kun ved hjælp af deres sanser. Tiltrækning og forelskelse er langt hen ad vejen styret af en række kemiske processer, der foregår ubevidst i vores urhjerne, og alle vores sanser er i spil, når vi bliver tiltrukket af et andet menneske.

Derfor skal de to singler, Mads og Alina, hver især gennemgå en række eksperimenter, hvor de ser, dufter, lytter, føler og kysser sig frem til den rigtige partner.

”Jeg meldte mig til programmet for at presse mig selv lidt, komme ud af min komfortzone, og tvinge mig selv til at møde nogle andre piger, end jeg ellers ville. Jeg vil gerne finde en kæreste, som jeg kan være venner med samtidig med, at vi er i et forhold. Jeg søger en soulmate,” siger Mads Emil Heitman, der er 27 år og bor i København.

”Hvis du går på Tinder i Vejen, finder du stort set ingen på min alder. Jeg vil gerne finde en kæreste, der kan få mig til at grine, og som kan acceptere, at jeg kan være lidt af en mundfuld. Tænk nu, hvis mit livs kærlighed er med i dette program. Det kunne jo være helt vildt,” siger Alina Toft Pedersen, der er 30 år og bor i Vejen.

LÆS OGSÅ:  Sex og dating i en Tinder-tid

Gennem hele processen fortæller hjerneforsker Troels W. Kjær, og Pernille Slot, der er ekspert i nonverbal kommunikation, om de forskellige sanser, så seerne kan blive klogere på, hvordan vi ubevidst er påvirket af vores sanser.

”Jeg interesserer mig for, hvad der sker i hjernen, når man bliver forelsket. Man taler generelt om forelskelsens tre faser, en tiltrækningsfase, en voldsom forelskelsesfase og en mere langvarig gensidig sympatifase. Den ubevidste sansning er en stor del af tiltrækningsfasen,” siger Troels W. Kjær.

Efter hvert sanseeksperiment bliver en single fravalgt. Til sidst står Mads og Alina tilbage med tre kandidater hver, som de skal på date med. Her vil det vise sig, om deres sanser har hjulpet dem med at finde det rette match.

”Nonverbal kommunikation, herunder signaler fra ansigter samt kropssprog, kan fortælle en hel del om tiltrækningen mellem to mennesker. I tiltrækningsfasen er synssansen den dominerende, fordi det første indtryk af et menneske, det vi ser, er afgørende for resten af relationen,” siger Pernille Slot.

Reality-stjerner kæmper om samme fyr
Selvom de to singler i Sans for kærlighed er ukendte, vil en del danskere kunne genkende to af de singlekvinder, der i første afsnit bejler til Mads. Både Tabita Thinggaard og Liv Frandsen, der pt. er med i X Factor og tidligere har været med i Ex on the Beach, deltager nemlig i programmet.

LÆS OGSÅ:  Kærlighed i et år med Covid-19 - Dating.dk giver et indblik i året der gik

Sans for kærlighed har premiere torsdag den 13. februar på Xee, hvor programmet både vises på TV kl. 21. 30 og kan streames. Der er 8 programmer i alt.

Det er første gang YouSee laver et dansk datingprogram, men YouSee Originals står bl.a. bag en række danske serier som 29 og Sunday.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)