Kærlighed i et år med Covid-19 – Dating.dk giver et indblik i året der gik

2020 – et år som mange af os sent vil glemme. Covid-19 pandemien, som brød ud i foråret, raser stadig verden over, og håndsprit, mundbind og hjemmearbejde er blevet dagligdag for langt de fleste af os. Vores sociale virkelighed har ændret sig og mange mennesker oplever et afsavn til sociale begivenheder, familie, venner og bekendte. Det er også en udfordrende tid at være single i, for hvor skal man date og møde hinanden, når de vante mødesteder er lukket ned, men behovet for kærlighed og nærvær stadig er der?

2020 lakker mod enden og det giver anledning til at kigge lidt nærmere på de sjove tendenser og emner, som har fået særlig opmærksomhed i løbet af året. Derfor har Danmarks største datingsite, Dating.dk, taget et kig på året der gik. Læs med og bliv klogere på hvordan 2020 har været et specielt år for de mange singler i Danmark.

Det snakkede singlerne mest om i 2020

I Dating.dks fællesforum (Debatten og Væggen) kan brugerne offentligt debattere og skrive til hinanden. Dating.dk har fundet nogle af de ord, som er blevet brugt allermest af de danske singler i 2020 og samlet dem i en wordcloud.

Som man kan se, har ordene covid, corona, smitte og influenza fyldt meget i debatten. Heldigvis har der stadigvæk været plads til at snakke om håb og drømme om kærligheden i en ellers mørk tid. Ord som kærlighed, single, kæreste, kaffe, seriøst og forhold, er nogle af de ord som har fyldt mest hos singlerne, side om side med snakken om Covid-19.

LÆS OGSÅ:  Sex og dating i en Tinder-tid

Hvem skriver den første besked?

Det er ikke kun Corona-situationen, som har fået meget opmærksomhed i 2020. Et andet emne som der har været meget opmærksomhed omkring er ligestilling mellem kønnene og #Metoo.
Men hvordan forholder det sig egentlig med ligestillingen på kærlighedens slagmark? Er mænd og kvinder lige gode til at tage initiativ og kurtisere hinanden? Dating.dk har kigget på hvem der sender den første besked, og det viser sig at 81,5% af mændene sender den første besked, hvorimod det kun er 18,5 % af kvinderne der tager initiativet og skriver først. Så ligestillingsdebatten har ikke ændret meget ved normerne når det kommer til datingverden.

Betaler I sammen eller …?

Det spørgsmål kan godt skabe en ret akavet situation, for hvem betaler egentlig regningen på første date? Dating.dk har spurgt singlerne, og 62 % mener at regningen skal deles, hvorimod 37% mener at manden skal betale, og kun 1 % mener at kvinden skal betale. Så selvom over halvdelen mener at man bør dele regningen, så er der stadig en stor del, som har en mere traditionel holdning, hvor det altså er manden der betaler.

Sjælland løber med første pladsen

Det er som tidligere nævnt svært for landets singler at mødes og date på normal vis. Måske er det én af grundende til at Dating.dk har haft en tilvækst på over 25 % i antallet af nye profiler. Men hvilke regioner har især søgt mod online dating? Dating.dk har kigget i tallene og lavet en top-5, hvor vi kan se at det er singlerne fra Sjælland der har udgjort den største stigning på Danmarks største datingsite.

LÆS OGSÅ:  Nyt datingprogram: Kan man finde kærligheden ved at stole blindt på sine sanser?

Landets mest aktive (online)datere kommer fra

Fitnesscentrene er desværre lukkede, men heldigvis oplever Dating.dk at mange singler stadig er aktive og holder sig i (dating)form. Faktisk viser det sig, at der er blevet sendt næsten 50 % flere beskeder mellem singlerne på Dating.dk i 2020, end der gjorde i 2019. Dating.dk har undersøgt hvor i landet Danmarks mest aktive datere kommer fra, ud fra hvem der sender flest beskeder til andre profiler. Her er top-5:

  1. Hovedstaden
  2. Midtjylland
  3. Sjælland
  4. Syddanmark
  5. Nordjylland

Min kæreste skal hedde …

Har du nogensinde (måske i al hemmelighed) tænkt på, at det egentlig ikke er heeelt lige meget hvad din kommende kæreste hedder? Måske har du endda håbet på at han eller hun har et bestemt navn? Hvis du godt kunne tænke dig en Peter eller en Mette, så er der gode nyheder: de er nemlig at finde på listen over top-3 navne for mænd og kvinder på Dating.dk i 2020, som ses her:
1. Peter   
2. Lars   
3. Michael   
1. Mette   
2. Helle   
3. Hanne   

Stik mig et kys, ellers slår jeg flikflak

I 2020 siger 68 % af singlerne på Dating.dk ja tak til et kys på første date. I 2019 var tallet endnu højere, her sagde 79 % ja tak til et kys på første date. Måske er vi blevet lidt mere forsigtige med nærkontakten i disse tider?

LÆS OGSÅ:  Kvinde snydt for større beløb af falsk datingprofil

Er det sex vi savner?

Det spurgte Dating.dk bl.a. deres medlemmer om i en anonym undersøgelse, og det ser ud til at rigtig mange af singlerne savner noget mere end bare sex, sjov og ballade. Måske har de begrænsede muligheder for at komme ud og være sammen med andre mennesker skabt et større fokus på værdien i kærlighed, tosomhed og hygge? Det er i hvert fald nogle af disse ting, som singlerne på Dating.dk svarer at de savner mest. Her er deres top-5 svar på hvad de savner mest som single:

  1. Kærlighed
  2. Tosomhed
  3. En jeg kan dele livets gode og svære stunder med
  4. En at hygge med i ferier, weekender og helligdage
  5. En fast partner at have sex med