Politikerne skjuler sandheden om den grønne omstilling

Politikerne ikke har fortalt hele sandheden om omkostningerne ved den grønne omstilling, skriver Børsen.

Vi undgår ikke markante indgreb i husholdningernes økonomi. Vi kan komme i en situation, hvor vi må tvinge nogle husholdninger til at skifte fra olie- eller naturgasfyr til grøn energi. Det er ikke små investeringer, som husholdningerne kan blive tvunget til at foretage. Regningen kan let løbe op i 50.000 kr.

Vi undgår ikke markante indgreb i virksomhedernes økonomi. Der vil være virksomheder, der skal lukke eller flytte. Der vil være danskere, der mister deres job.

Der vil derudover skulle afholdes betydelige offentlige udgifter, og regningen vil ikke nødvendigvis være retfærdigt fordelt.

24NYT: Midt i den grønne omstilling følger mange danskere nøje med i, om deres arbejdspladser og leveomkostninger fremover vil komme under pres, når de smukke grønne slogans skal forvandles til konkret politik, afgifter og regler.

De virkelig kontroversielle prioriteringsdiskussioner, der kan handle om skattepolitik, fordelingspolitik og om velfærd, har politikerne hele tiden skubbet foran sig.

Vi har derfor endnu til gode at se, hvilke befolkningsgrupper der bliver ramt af den grønne omstilling. Men en ting kan der ikke være tvivl om: Danmarks grønne egotrip vil gøre danskerne fattigere.

I debatten om den grønne omstilling har der været meget lidt fokus på klimaregningen. Når politikerne lover grøn omstilling, høj levestandard og en stor offentlig sektor på én gang, er det tomme valgløfter, fordi finansieringen mangler. Alene de manglende indtægter fra bilafgifterne vil slå et hul i statskassen på 50 mia. kr. Hvert år.

Det vil koste en bondegård at omstille Danmark til et klimaneutralt samfund, og danskerne skal derfor forvente, at der kommer en regning, som markant vil sænke deres levestandard.

Den grønne lobby er allerede gået i gang med at vænne klimatosserne til tanken. Den tidligere overvismand Hans Jørgen Whitta-Jacobsen har sagt: ”Hvis omkostningen er, at vi ikke bliver to procent rigere om året, men måske blot trekvart procent, og så samtidig redder Jorden, er det jo en fantastisk handel”.

Et godt råd til klimatosserne er: Hold fast på jeres tegnedrenge, for banditterne i de grønne habitter er på vej med en fantastisk handel.

Kommentarer