Rwanda-planen splitter vælgerne

Regeringens plan om at sende asylsøgere til Rwanda splitter vælgerne, oplyser Berlingske.

”En ny meningsmåling fra Kantar Public viser, at planen reelt deler befolkningen i to næsten lige store dele. 43 pct. af de 1.140 repræsentativt udvalgte vælgere, som Kantar Public har spurgt, mener, at det er ’en god idé’ eller en ’delvist en god idé’ at oprette et modtagecenter for asylansøgere i Rwanda. 42 pct. af de adspurgte mener omvendt, at forslaget er en dårlig idé.

Blandt de vælgere, der ville stemme på et parti i rød blok i rød blok, er det 29 pct. af de adspurgte, der bakker op om forslaget. 56 pct. af de røde vælgere mener, at forslaget er ’dårligt’ eller ’delvist dårligt’.

Derimod er der langt større opbakning til forslaget blandt de vælgere, der ville stemme på et af de blå partier. Her bakker 59 pct. af de adspurgte op om forslaget, mens 29 pct. er imod ideen”.

24NYT: Når det drejer sig om udlændingepolitik, kan man i Danmark ikke stramme mere. Danmark er nemlig bundet af EU, FN og de indgåede internationale konventioner og er for længst gået til stregen. Det er derfor kun symbolpolitiske ”stramninger” som Rwanda-planen og hård retorik, der er tilbage, og disse bruges til at få Danmark til at fremstå som et uattraktivt og uvelkomment land for potentielle asylansøgere. For Socialdemokratiet handler det med andre ord om at skabe indtrykket af, at partiets udlændingepolitik er meget stram, selv om den i realiteten ikke er det. Læs mere her.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)