S-regeringen har undergravet danskernes sikkerhed

Skandalen om Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) begyndte, da Forsvarsministeriet tillod, at en pressemeddelelse med meget alvorlige anklager mod FE’s ledelse blev sendt ud. Der er mange, der har svært ved at forstå, hvorfor regeringen tillod, at pressemeddelelsen blev sendt ud, hele ledelsen hjemsendt og det kaos indledt, som ifølge eksperter og den tidligere forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen har forvoldt umådelig skade mod dansk sikkerhedspolitik og sikkerheden for danske borgere, skriver Berlingske.

”Professor Rasmus Mariager, der har dyb indsigt i kontrol med efterretningsarbejde efter flere års ansættelse i PET-kommissionen i 00’erne, er overrasket over forløbet.

’Typisk ville man undersøge mistanken bag lukkede døre, inden man orienterede pressen og hjemsendte en departementschef og efterretningstjenestens ledelse. I stedet sender man pressemeddelelsen ud og slagter ledelsen offentligt. Den følgende undersøgelse har så frikendt ledelsen, og man må rejse spørgsmålet: Hvordan kan det forekomme?’, siger Rasmus Mariager.

Set udefra får indtryk af en regering, der gerne vil markere, hvem der bestemmer. Hvis det er tilfældet, at man har udskiftet i ledelsen, uden viden er givet videre, så er det simpelthen et dybt beklageligt systemsvigt”.