Sådan sparer du på billejen

If giver råd om rejseforsikring og selvrisikodækning ved biludlejning og en mini-parlør med 10 ord til bedre billeje på ferien.

Køen til udlejningsbilen er for de fleste ferierejsende på Top 3 over steder, hvor tålmodigheden er mindst. Det nyder udlejningsselskaberne godt af, når det endelig er din tur, og de spørger om du ønsker at forsikre dig mod selvrisikoen på bilens forsikring. Ofte ledsaget af bemærkningen om, at det kan koste dig op til 20.000 kr., hvis du ikke har selvrisikoforsikringen.

I sydens og kampens hede vælger mange ferieturister derfor at sige ja tak, selvom det betyder at budgettet for feriebilen skrider, inden ferien rigtig er begyndt.

Fra forsikringsselskabet If lyder anbefalingen, at man skal tjekke sin rejseforsikring, inden man tager afsted.

– Ofte vil man finde ud af, at selvrisikodækning ved lejet bil i udlandet allerede er inkluderet på sin rejseforsikring eller at man kan udvide sin dækning til også at omfatte det. Det er væsentlig billigere end at betale et stort beløb hos udlejeren for en separat selvrisikoforsikring, forklarer informationschef Birgitte Ringbæk fra If Skadeforsikring.

Mulig opgradering af rejseforsikringen
If gør opmærksom på, at der findes forskellige varianter af rejseforsikringer. Det er således ikke en selvfølge, at man har selvrisikodækningen, blot fordi man har husket at købe rejseforsikringen. Det er derfor vigtigt at tjekke om netop selvrisikodækning ved lejet bil i udlandet er omfattet på rejseforsikringen.

LÆS OGSÅ:  Plejepersonale skal rustes bedre til at håndtere konflikter med ældre med demens

– Vores fokus er på, at man skal være korrekt forsikret. Hvis en kunde aldrig lejer bil i udlandet, er der ingen grund til at betale for den dækning. Men rejseforsikringen kan altid opgraderes hjemmefra til også at omfatte selvrisikodækning, forklarer Birgitte Ringbæk.

Hendes råd lyder derfor:

– Tjek hjemmefra om du har dækningen på din rejseforsikring. Eller ring til dit forsikringsselskab, hvis du har spørgsmål til din forsikring. Det er langt mindre bøvlet, end når du står i en varm kø ved biludleveringen og måske føler dig presset til at købe en dyr selvrisikodækning hos udlejningsfirmaet.

Hos If dækker selvrisikodækningen på rejseforsikringen også ved leje af autocamper, motorcykel og knallert i udlandet.

Den private rejseforsikring har yderligere den fordel, at den kan dække rejser på helt op til 60 dage. Hos mange udlejningsfirmaer betaler man selvrisikodækning pr. dag, og så kan selvrisikoforsikringen hurtigt løbe op.

10 ord til bedre billeje på ferien
For nemmere at kunne holde hovedet koldt ved biludlejningen, er det en fordel at vide hvad de forskellige dækninger og begreber ved billeje hedder på engelsk. If giver her 10 ord til bedre billeleje på dansk/engelsk.

10 ord til bedre billeje på ferien (dansk/engelsk)

Selvrisiko Excess eller Deductable
Selvrisikodækning Excess cover
Forsikring Insurance
Ansvarsforsikring Liability insurance
Kollisionsskade Collision damage
Tyveri Theft
Ansvarsskade Third-party eller Liability
Skade Claims eller Damages
Obligatorisk Mandatory ell. Compulsory
Undtagelser Exclusions
LÆS OGSÅ:  4-årig pige voldtaget – tiltalt løftede hende over hegnet i børnehaven