Snittede 23-årig i ansigtet – 18-årig skal i fængsel

En 18-årig mand skal to år og tre måneder i fængsel. Han blev tosdag dømt for et knivstikkeri begået i Herning den 7. maj 2021.

En 18-årig mand fra Herning blev torsdag, den 25. november 2021, ved retten i Herning dømt skyldig i legemsangreb af særligt rå, brutal eller farlig karakter i gentagelsestilfælde. Han fik en dom på to år og tre måneders fængsel.

Snittede 23-årig i ansigtet

Sagen handler om et slagsmål, der den 7. maj 2021 omkring klokken 21 opstod i en gyde i Fonnesbechsgade i Herning.
Den dengang 17-årige mand snittede en 23-årig mand i ansigtet med kniv, så pulsårer, nervegrene og øre blev skåret over, og så den 23-årige kan have været i livsfare.

”Der var rejst tiltale for grov vold begået under særdeles skærpende omstændigheder, men retten dømte alene efter bestemmelsen om grov vold, så nu vil jeg gå hjem og overveje, om sagen skal indstilles til anke”, lyder det fra anklager Michelle Pedersen, der har ført sagen for anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Den nu 18-årige mand blev desuden dømt for i forbindelse med samme episode at have forsøgt at stikke en 19-årig årig mand med kniven og for i det hele taget at have været i besiddelse af kniven.

Sagen har kørt som en nævningesag ved retten i Herning.