Sommerferie med sciencesjov og stjerneoplevelser

Laursens Realskole har bygget og testet kuglebaner i det nye ScienceLab. Credit: Kasper Hornbæk

I sommerferien på Steno Museet kan hele familien eksperimentere med bevægelse og energi i den nye store kuglebane eller tage ud under stjernerne i Planetariet.

Det kan være svært at begribe, hvad energi er. Energi er overalt, den forsvinder ikke, men skifter imellem forskellige former. Men måske kommer man tættere på en forståelse af fænomenet, hvis man lægger vejen forbi Steno Museet i sommerferien. Her kan hele familien nemlig kaste sig ud i at bygge kæmpe kuglebaner i det nye ScienceLab.

Man kan også søge ind under Planetariets stjernehimmel, udforske udstillingerne med ScienceBingo eller blive klogere på planterne i Den medicinske urtehave. Og så fejrer vi, at det er 50 år siden, at alle børn i Danmark fik ret til kommunal tandpleje. Så kom og del jeres tandlægeoplevelser!

Alle aktiviteter er i perioden lørdag 25. juni-søndag 7. august 2022 kl. 10-16 (mandag lukket) med mindre andet er anført.

Program

ScienceLab

Byg, leg og lær med kuglebaner. Tirsdag-fredag kl. 11.00-15.00 i uge 27-30

Aktiviteten er gratis, når entréen er betalt.

Spil ScienceBingo

Gå på opdagelse i Steno Museets spændende udstillinger og spil ScienceBingo. Find for eksempel noget, der er farligt eller noget fra Rummet.

Del en tandlægeoplevelse

I år er det 50 år siden børns tænder fik væsentlig bedre vilkår. Der blev loven om kommunal Børnetandpleje nemlig vedtaget. I udstillingen Gentests og tandbørster kan man i anledning af 50-året dele en eller flere tandlægeoplevelser og få et blik ind i fortidens tandlægeklinik

LÆS OGSÅ:  Nyt støttecenter i Vejle skal hjælpe børn og unge fra misbrugsfamilier

Sommerhimlen i Planetariet

Det kan være svært at se stjernerne i de lyse nætters tid. Men ikke i Planetariet. Få en fælles sanselig oplevelse under stjernehimlen. Lær at finde vej på stjernehimlen med Karlsvognen og de klare stjerner på himlen.

Alle dage (undtagen mandag) kl. 12 og kl. 14

Urte-app i Den medicinske urtehave

Ny USEEUM-app. Få styr på planterne i Den medicinske urtehave og læs de spændende historier.

 

Sted

Steno Museet, Aarhus Universitet
C. F. Møllers Allé 2
8000 Aarhus C

Gratis under 18 år

Voksne 50 kr.

Åbningstider

Alle dage kl. 10-16 undt. mandag (lukket)

Videnskabsår22

Steno Museet fejrer Videnskabsår22 med masser muligheder for at undersøge og udforske.

Det er i år 100 år siden, at Niels Bohr modtog Danmarks første nobelpris i fysik. Videnskabsår22 formidler, hvordan grundforskningens opdagelser har afgørende betydning for vores fælles, bæredygtige fremtid. Læs mere på https://videnskabsaar22.dk/